3 byer enhver dansker burde besøge i sommerferien

Vaffel is

Børnene får snart sommerferie fra skolen, hvilket betyder kvalitetstid for familien, og højst sandsynligt også nogle feriedage til dig selv. Men hvad skal i bruge feriedagene på? Selvom det kan være lækkert, at slappe af på sofaen med gode film og spille stangtennis i haven, kan det godt gå hen og blive kedeligt i længden. Derfor har vi herunder samlet 3 af Danmarks fineste sommerbyer, som alle danskere burde besøge engang i livet. Man behøver nemlig ikke, at rejse langt væk, for at få en god sommerferie oplevelse. Ofte klarer Danmark det ligeså god, som landene syd for grænsen.

Esbjerg

Esbjerg er en lækker sommerferieby. Byen ligger tæt ved havet og er kendt som en havneby, der har noget at byde på. Som den havneby, Esbjerg nu engang er, finder du har lækre spisesteder, med god fisk på menuen. Vi foreslår et stort stjerneskud til aftensmad og en vaffelis på havnen til dessert. Når turen går rundt i byen, kan I ikke undgå at tage et stop forbi den fire hvide mænd. Skulpturerne er kæmpe høje og sidder som et kendetegn, og kigger ud over havet. De hvide mænd er utrolige på tæt hold og du kan være sikker på, at dine børn vil finde dem spændende. Derudover kan I gøre turen lidt længere, ved at tage forbi feriestederne i Blåvand og langs Vesterhavet, som bestemt ikke ligger langt væk. Så hvis turen skulle gå til Esbjerg, opfordrer vi til at tjekke tilbud i Esbjerg ud.

Grenå

Her ligger vi op til et smut forbi endnu en havneby. Nemlig den smukke Nordjyske by, Grenå. Byen er gammel og hyggelig, og blot en gåtur gennem de små gader bland de gamle huse, er med til at skabe feriestemningen. Især den rolige atmosfære og arkitekturens idylliske udseende er med til, at gøre Grenå til en super populær ferieby. Efter en dag med solskin og slentreren gennem gaderne, kan der være brug for lidt mere action. Der er man så heldig, at Djurs sommerland ikke ligger langt væk – dine børn vil få brændt noget krudt af i forlystelsesparken, og huske ferien længe efter i er hjemme igen.

Bornholm

Bornholm er måske ikke en by, men øen skulle nævnes. Hele Danmarks solskins-ø, kan ikke glemmes, når vi snakker om landets skønne feriesteder. Klippeøen ligger op til cykelture rundt til de gamle rundkirker, hvilke børnene sikkert kender fra tempelridernes skat. I kan vandre i den bornholmske natur, som ikke er lig nogen anden. Tage et smut forbi Ekko-dalen, og spørge den ”Hvad drikker Møller?”. Til sidst må man selvfølgelig ikke glemme, at Bornholm er kendt for deres Krøllebølle is, som er større end nogen anden is i Danmark. Den lille trold vil helt sikkert være et hit hos hele familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *