Bæredygtig kørsel: Hvorfor du bør overveje at skifte til en elbil

Deres pålidelighed bliver bedre, de bliver hurtigere og deres rækkevidde pr. opladning bliver bedre, men vil det overbevise dig om at skifte til en elbil, næste gang du opgraderer?

Der er mange overbevisende grunde til at overveje, hvis du overvejer at skifte til en elbil næste gang.

 

Mindre vedligeholdelse og det er nemmere at gøre

Daglig vedligeholdelse, kontrol af olie, vand, slanger og ventilatorremme hører fortiden til, hvis du skifter til en elbil næste gang, du opgraderer dit køretøj.

Selvfølgelig skal du holde øje med pærer, viskerblade og lignende, men så længe du holder øje med batteriets opladningsniveau, er du klar til at køre.

 

Du vil være rigeligt med penge i driftsomkostninger

Elektricitet er billig som ingenting sammenlignet med prisen på benzin eller diesel. Udregnet pr. kilometer kan din elbil koste en tredjedel mindre at køre end den tilsvarende kulstofdrevne bil.

 

Nem opladning i hjemmet

Du skal blot sætte din bil i stikkontakten, når du kommer hjem for at lade den op om natten, og så er den klar til at køre om morgenen.

Regeringens ordning for opladning af elbiler i hjemmet (EVHS) giver tilskud på op til 75 % til omkostningerne ved installation af opladningspunkter til elbiler i boliger i hele Storbritannien.

 

Super jævn og lydløs

En tur i en elbil er som en tur på et magisk tæppe med en meget dyb bunke.

Det høje drejningsmoment, som elmotorerne leverer, betyder, at accelerationen kommer med en jævn, spændende og øjeblikkelig kraftudladning.

Disse maskiner er bygget til komfort og hastighed, men elmotoren genererer utrolig lidt støj. Det eneste, du vil høre, er den susende luft i dit ansigt. https://www.billigladestationer.dk/ladestation-type-2-16a-3-faset/

 

Statslige incitamenter

Regeringen opfordrer dig til at skifte til en elektrisk bil eller varevogn ved at tilbyde en række tilskud til køb af elbiler.

Tilskuddet til plug-in biler giver en rabat på op til 4 500 £ for støtteberettigede rent elektriske biler og 2 500 £ for støtteberettigede plug-in hybrider (til en pris på 60 000 £ eller derunder) og op til 8 000 £ for støtteberettigede varevogne.

Og oven i den gode nyhed behøver du ikke engang at gøre noget for at få tilskuddet. Bilforhandleren eller producenten sikrer tilskuddet og giver besparelsen videre til dig.

 

Det er godt for miljøet

Elbiler udleder ingen kulstofemissioner, hvilket forbedrer luftkvaliteten, især i byområder og ved vejkanten, hvor luftkvaliteten kan være værst.

Selv når der tages hensyn til virkningen af elproduktionen, producerer elbiler færre drivhusgasser end benzin- eller dieselbiler.

 

Er der en ulempe?

Mange frygter, at deres forsikringsomkostninger vil stige eksponentielt, hvis de skifter til en elbil, næste gang de opgraderer, men det behøver ikke nødvendigvis at være tilfældet.

Hvis du overvejer at skifte til en elbil, skal du tale med bilforsikringseksperterne hos Adrian Flux. De vil med glæde gennemgå tallene sammen med dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *