Begynderguitar

Jeg ved virkeligt ikke, hvad der er galt med mig. Men jeg er slet ikke i julehumør. Alle andre jeg kender taler ikke om andet. De fortæller mig om, at de har været på indkøb for at købe de sidste julegaver. De fortæller mig om forskellige opskrifter, jeg bare må afprøve inden jul. De fortæller mig om de bedste chokolader. De fortæller mig, hvordan jeg skal lave mit julepynt. Jeg er ved at kaste op af væmmelse over at være tvangsindlagt til at skulle lave konfekt og julepynt.

I fred med min guitar

Jeg vil meget hellere bare have lov til at være i fred. Og sidde herhjemme alene og øve mig på min nye guitar. Jeg har købt en billig begynder guitar på https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/guitar/spansk-guitar, som jeg tager frem i et par timer hver aften. Du ved på det tidspunkt, hvor jeg føler, at jeg har lov til at tage fri fra hjemmekontoret. Og jeg nyder det. Det er rart at kunne få lov til at fokusere på noget andet end en computerskærm.

Ny interesse

Det er en ny aktivitet, jeg har adopteret. Jeg syntes, ligesom at jeg manglede noget i min hverdag, som jeg kunne være glad for at lave efter en lang arbejdsdag. Og hvad bedre end at lave musik?
Musik har altid haft en stor plads i mit liv. Jeg lytter til al slags musik. Om det er svære operaer eller danske slagere, har jeg intet imod. Om det er Rhythm and Blues eller Hard rock. Det kommer ud på et. Jeg elsker musik. Og sjovt nok har jeg aldrig lært at spille på et instrument som lille. Det er først nu, hvor jeg synes, at jeg har styr på karrieren og økonomien, at jeg har givet mig tid til mig.

Det er lidt en udfordring, fordi, når det går op for en, at man kan lære at spille et instrument, så står man ofte der i den situation, hvor man synes, at man skal vide alting på forhånd. Skal man virkeligt det? Det kan man jo ikke! Så glem det.

Det er en læresætning, som det har taget mig ualmindeligt lang tid at lære. Men den sidder der nu. Og det hjælper mig.

Hjalp mig så meget

Den hjalp mig, da jeg så den der annonce på nettet: ”Køb begynder guitar, og nyd musikken.” Hvad kan sådan en begynderspade gøre for mig?

Til at begynde med syntes jeg, at det var en fjollet reklame. Men det er det ikke. At nyde musikken er nemlig noget, man selv kan bestemme, hvornår man vil. Og hvordan. Man kan lytte. Man kan spille. Man kan tænde for radioen. Man kan streame den. Ligegyldigt, hvordan du vælger at lytte til musik. Det er værdifuldt for dig at kunne lytte. Det lærer dig ikke kun om musikgenrer, som du er glad for. Det lærer dig også om stilhed.

Og jeg tror, det er det vigtigste. Et element i musikken er jo stilheden. Mellem hver eneste node. Hver eneste tone. Lær dig selv at lytte til stilheden i musikken. Jeg lover dig. Din næste musikoplevelse bliver større end du nogensinde, drømmer om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *