Bourgognes gyldne skrænt

Forestil dig, at komme kørende gennem den franske provins under blå himmelstrøg. Her mødes du snart af synet af den skovbeklædte bjergkæde – Den Gyldne Skrænt. Her, og på de omkringliggende vinmarker, står vinstokkene, som omdannes til nogle af Frankrigs mest eksklusive vine! Her er der varmt, tørt og her er der læ for vinden. 

Lækre specialiteter

Bourgogne byder på utallige lækre specialiteter. Området er især kendt for deres gode mad og råvarer, sennepsmarker, solbærlikør – og selvfølgelig deres vin. Franskmændene nyder godt af sommerens varme og synet af deres verdensberømte slotte, som tager sig ud smukt ud i landskabet, som danner kulissen for deres kendte vinmarker.  

Smagen af Bourgogne

Det franske eksklusive vinområde, Bourgognedistriktet, byder på et kæmpe udvalg af udsøgte vine. Ikke alle de lokale vine bryster sig med den ellers velkendte etikette fra Bourgogne. Området huser mange små lokale vinforhandlere, som har haft deres jord i generationer, og som har skabt sig deres eget navn. Mange producerer vine, som smager mindst lige så udsøgt som de mest kendte vine.

På denne nettet finder du et godt udvalg af mange af de gode Bourgogne-vine til en fornuftig pris. Her kan du finde vine, som er produceret ved Bourgognes gyldne skrænt, men du finder også andre anerkendte vine fra de omkringliggende regioner.

Bourgognes distrikt er kæmpestort og indeholder fem følgende regioner:

  • Chablis
  • Côte de Nuits
  • Côte de Beaune
  • Côte Chalonnaise
  • Mâconnais

Derfor kan du trygt købe din franske Bourgogne-vin til en formidabel pris og stadig få den dejlige smag med hjem, selvom du ikke finder navnet på flasken.    

Rødvin i topklasse

Frankrig er især kendt for deres rødvine. Det samme gør sig gældende for Bourgogne. Går du en tur gennem gaderne i en af de mindre turistede områder, vil du se unge som gamle mennesker sidde på caféerne og nyde deres fyldte bourgogneglas i solen – fyldt af de røde druer. På trods af at det netop er den røde drue, som især har vundet de franske hjerter, byder distriktet også på gode hvidvine.

Vinstokkene har yderst gode vilkår i det østlige Frankrig. Her bager solen ned over markerne i de mange sommermåneder. Klimaet er derfor både varmt og tørt, og jorden er beriget med en masse kalk, som skaber ekstra gode vilkår for de mange vinstokke. Omkring vinstokkene er der placeret en del sten, som holder på varmen i de sene nattetimer. Tilsammen gør alle disse faktorer, at franskmændene ender op med et eksklusivt produkt, som af mange anses for at være en vin i topklasse.      

Tag smagen af Bourgogne med hjem i stuen

Hvad enten du er mest til den franske rød- eller hvidvin fra det smukke Bourgogne, så drømmer du sikkert også om mange af de små, såvel som store, idylliske vingårde, som ligger smukt spredt ud i landskabet. Hvem ville ikke gerne sidde og nyde et glas af den ikoniske vin fra terrassen med udsigt til de franske bjergkæder?

Imens du måske venter på igen at kunne vende snuden mod de franske landeveje, så kan du passende hente et udvalg af de berømte vine hjem og tage fornemmelsen af sommer og sol med hjem i stuen.     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *