Bryllupsfotografering

Det bliver en dejlig dag. Vejrudsigten lover sol og op til omkring 25 graders varme. I den kommende uge. Jeg håber, det gode vejr holder. Det vil gøre mit liv noget nemmere på søndag, hvor jeg skal fotografere til at bryllup. Det bliver et stort bryllup. Ikke både målt i antal deltagere til festen, men også målt i antal timer. Dagen er jo årets længste. 21. juni. Og parret, som jeg talte med, virker, som om at de har en stor kreds af festglade venner. Så jeg får travlt. Bryllupsfotografering er nemlig ikke kun at tage billeder af brudeparret.

Det var dengang

Sådan var det måske for mange år siden. Man bad brudeparret om at stille sig op foran indgangen til kirken, og så tog man nogle portrætter af parret og af parret sammen med den allernærmeste familie.

Det går vi også, men vi gør jo meget mere. Vi fotograferer jo også under festen. Vi forsøger at indfange den glade stemning. Vi forsøger at afbilde, hvor rørte venner og familie er, vi forsøger at give brudeparret en samling af billeder, der vil minde dem om alle de følelser og tanker, de havde den dag. Billederne skal minde dem om alle de tanker og samtaler, de har haft inden brylluppet. Og så skal de naturligvis være i supergod kvalitet.

Tusinder af billeder

Min assistent, som også er en dygtig fotograf, og jeg kan sagtens nå at tage en 5 – 6 tusinde billeder på sådan en dag. Det er ret mange billeder. Men vi oplever, at mange af vores kunder sætter pris på de gode billeder, vi tager. Og vi fanger virkeligt alt. Det er en lang dag for os. Og skal jeg være helt ærlig? Så kan det til tider blive lidt for meget med bryllupsfester hver weekend. Især i forårssæsonen.

Sæson for en bryllupsfotograf

Det er sjovt, men vi taler faktisk om en forårs- og efterårssæson for bryllupsfotografering. Der er naturligvis bryllupper hele året rundt. Men der er flest i foråret og efteråret. Jeg tror, det hænger sammen med, at på det tidspunkt er naturen smukkest, samtidigt med, at man ikke lægger sommerferieplaner eller tænker på julegaveindkøb.

Personligt kan jeg bedst lide at fotografere brudeparrene om efteråret. Det er der en ret praktisk forklaring på. Vi tager jo ofte billeder af det forelskede par ude i naturen. I skoven på engen eller i en park. Og fordi jeg er allergisk overfor græspollen, er det noget af en prøvelse for mig at lave de fotos i forårssæsonen. Ok, jeg gør det. Men kan jeg slippe afsted med, at det bliver min assistent, der tager dem, så er det bedst for mig – og kvaliteten af fotografierne, som brudeparret skal have, bliver bedre.

Om efteråret er den del af bryllupsfotograferingen ikke et problem for mig. Og egentlig så må jeg sige, at naturens farver i efteråret er smukkest. Ja, det er bare min mening.
Nu her på søndag bliver det mig, der står for hele fotograferingen. Vi er langt nok henne på sommeren, og jeg kan mærke, at min allergi ikke er så voldsom længere. Så det skal nok gå godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *