Derfor skal du algebehandle

Fliser der skal algebehandles

Er du hus- og haveejer, så er du sikkert klar over, at alt, hvad der står ude i vind og vejr året rundt, bliver udsat algeangreb. Det kan ikke undgås, men der kan heldigvis gøres noget ved det.

Hvad udsættes for algeangreb?

Alt, der ikke bringes under tag i fugtige og våde perioder, angribes af alger. Det, der vender mod nord er mest udsat, da det får mindst solvarme.

Det vil sige, at der er mange flader, der bliver angrebet af de uønskede alger. Det er alt fra havemøbler, skulpturer, vægge, fliser, terrasser, tage og andet, du måtte have på din matrikel.

Vandrette flader er selvfølgelig mest udsatte, men en nordvendt væg eller mur kan også være udsat for alger.

Hvorfor skal algerne fjernes?

Alger er en levende vækst, der slår sig ned der, hvor den kan få noget fugt, som den så holder på. Konstant fugt kan skade en overflade, så derfor bør du få fjernet algerne jævnligt.

De kan faktisk gøre stor skade på ret hårde underlag som havefliser, murværk, tagsten og så videre. Nogle mener, at alger ser naturlige og hyggelige ud, andre at de skal udryddes. Lidt lige som med mælkebøtter, der også på samme måde skiller vandene.

Hvis du gerne vil vedligeholde og bevare dine udendørs flader, så er du nødt til at få bekæmpet algerne. Og gerne i tide, så de ikke får gjort skade på underlaget.

Hvordan kan algerne fjernes?

Alger er temmelig hårdføre. Så selv om du får dem bekæmpet til sidste plante, så er de så snedige, at de udsender sporer, som ikke kan ses. De sidder så bare og venter på, at det igen bliver gunstige vækstforhold, og så gror de ellers.

Derfor kan det være en ongoing ting at være algebekæmper.

Du kan bekæmpe algerne med kemikalier, hvilket jo selvfølgelig helst skal undgås på grund af miljøet og især grundvandet.

Du kan faktisk også bekæmpe nogle former for alger ved at skrubbe hårdt og insisterende på dem med en hård børste og så skylle efter med vand. Den metode kræver dog, at algerne sidder et sted, hvor du kan nå dem.

Professionel algebehandling

Lyder dette Sisyfos-arbejde for omfattende for dig, eller har du nogle alger, der har indtaget dit hustag eller ønsker du bare, at der kommer nogle fagfolk, der kan nedkæmpe alle dine alger, så det holder i en længere periode, og som gør det miljømæssigt ordentligt?

Så er der heldigvis mange dygtige firmaer, der er eksperter i netop det. De er fagfolk, de har de rette remedier og det professionelle udstyr til at gå i krig mod dine alger. Du kan også bede dem om at imprægnere dine fliser og dit tag, så behandlingen holder meget længere.

Hyrer du et firma til at bekæmpe og langtidsbehandle dine algeangreb, så ved du, at det bliver gjort ordentligt, hurtigt og med størst muligt hensyn til miljøet.

Søg for eksempel på algebehandling i Næstved, og du vil have nogle firmaer at vælge imellem. Vælg det firma til at løse opgaven, som du synes, lever bedst op til dine krav og forventninger.

Du vil blive glædeligt overrasket over, hvor smukke dine overflader igen kommer til at se ud.

Desuden vil du kunne glæde dig over at have gjort noget godt for disse overflader, så de holder sig pæne og hele i væsentlig længere tid. Det er altså en både økonomisk og æstetisk god investering at få renset og behandlet alle de overflader på huset og i haven, der uundgåeligt bliver angrebet af alger.

Du bør jævnligt få renset alger fra angrebene overflader på huset og i haven. Om du gør det selv eller får et professionelt firma til at gøre det, er ikke så afgørende. Det vigtigste er, at du får det gjort og dermed får beskyttet dine overflader og dermed giver dem en klart længere levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *