En sofa at sove på

I sommerperioden har vi her i familien tit overnattende gæster. Vores børn har tit venner på besøg i en uges tid, og vi selv har meget ofte gæster, som også kommer i en uges tid. De kommer langvejs fra, så efter en lang rejse, hvor de eventuelt har måttet køre langt for at komme til lufthavnen for så derefter at flyve til Grønland, hvor vi nu bor i et lille hus, har vi brug for ekstra sengepladser.

Gode sovesofaer

Vi har derfor fået sendt nogle gode og billige sovesofaer herop, så vi kan huse gæsterne, og vi kan nyde dagene, vi har sammen.

Det, som er sjovt for os at opleve, er, at mange af vores gæster simpelthen ikke kan falde i søvn, når de er her. De kan ikke vænne sig til, at det ikke bliver mørkt. Vi har derfor også fået sendt nogle tykke rullegardiner for, så vi kan lukke lyset ude.

Selvom sovesofaerne er gode, og selvom vi har tykke rullegardiner for vinduerne, så oplever vi ofte, at når gæsterne er her, så falder de i søvn, men vågner efter ganske kort tid. De sover ca. 4 timer, og så vågner de. Vi kan høre, at de lister rundt og forsøger at lægge sig til at sove igen, men det lykkes ikke rigtigt for dem. Sådan lige med det samme. Men efter et par timer så falder de til ro og lægger sig til at sove igen.

At sove når det er lyst

Vi kan huske, at vi selv havde det på den måde, da vi lige var kommet herop. Men nu har vi ingen problemer med at falde i søvn – og sove i et stræk.

Men da vi havde konstateret flere gange, at vores gæster havde problemer med at sove, når de var hos os, tænkte vi i første omgang, at det er pga. sovesofaerne: Madrasserne var måske ikke gode eller for hårde/bløde? Hver gang, vi spurgte vores gæster – sådan du ved, der ved morgenbordet – om de havde sovet godt, fik vi svaret, at det havde de egentligt ikke. Mange tilskrev jetlag som begrundelsen, men det troede vi ikke helt på. Så stor forskel er der ikke. Når vi spurgte ind til, om det var, fordi sovesofaens madras måske ikke var god, fik vi prompte svaret, at, nej, den er supergod.

Men vi tænkte lidt på, om det stærke lys kunne være en grund. I Danmark har vi jo først efter industrialiseringen lært, at vi skal sove i et helt stræk! Indtil da, der sov vi faktisk bifasisk. Dvs. i to omgange. Fra mørkets frembrud og ca. 4 timer frem, efterfulgt af én til to timers aktivitet, som så blev fulgt af cirka 4 timers søvn mere. Du kan måske lige forestille dig, hvad det vil sige: Vores søvn fulgte årstiderne: I seng ved 5 tiden om vinteren, søvn indtil ved 9 tiden – aftenbøn i et par timer, måske og så søvn i ca. 4 timer til og så op for at fodre dyrene og malke osv. Om sommeren blev den rytme så forskudt, alt efter hvor højt solen stod på himlen, og hvor stærkt lyset var.

Det giver god mening, at vores gæster ikke kan sove. Generne er på spil. Men hurra for en god sovesofa. Vi oplever nemlig, at gæsterne sover virkeligt godt, når de lige har vænnet sig til, at dagen ikke ender heroppe i sommerhalvåret. Mange af dem har spurgt, hvor vi har købt de skønne sofaer, og det fortæller vi dem gerne: https://zonexlnt.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *