Italiens ferieboliger

Det var noget af en lettelse for mig, da min far langt om længe fortalte, at han og min mor bestemt ikke havde planer om at køre selv i forbindelse med deres kommende sommerferie, som de vil holde i Italien.

Ganske vist er min far på 78 år både sund og rask, og jeg betragter ham stadig som en dygtig og sikker bilist, men så lang en køretur som til Italien synes jeg altså ikke, at en 78-årig skal kaste sig ud i.

Velbeliggende feriebolig

Min lettelse kom efter, at far i telefonen havde spurgt mig, om jeg ville hjælpe ham med at finde en velbeliggende feriebolig i Italien. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og umiddelbart kom jeg til at tænke på min første udlandsferie for efterhånden mange år siden.

Dengang var jeg endnu under 18 år og havde ikke kørekort, så det var min far, der kørte hele turen til kysten ved Adriaterhavet lidt syd for Venedig, hvor mine forældre havde lejet et feriehus gennem et dansk bureau.

For det var jo den mulighed, der eksisterede dengang i 1980’erne. I dag er det meget anderledes, hvis man for eksempel vil leje et feriehus i Italien, for nu søger man jo bare på nettet og får med det samme et utal af muligheder, man kan vælge mellem.

Selv om min far stadig bruger en computer og også surfer rundt på internettet, så føler han sig ikke sikker nok til, at han vil kaste sig ud i at købe noget på nettet – heller ikke betale lejen for en feriebolig. Det var derfor, at han bad mig om lidt hjælp til den opgave.

Venedig

Det ville jeg selvfølgelig gerne, og det gjorde min beredvillighed en hel del større, da det gik op for mig, at mine forældre har planlagt at flyve til Marco Polo lufthavnen ved Venedig og så leje en bil der og køre de knap 100 km sydpå til det område, hvor jeg for mange år siden var med dem på ferie.

Trods sin alder viger min far ikke tilbage for at køre i Italien, og når vi ikke taler om de helt lange stræk, er jeg også helt tryg ved det. Og for mit vedkommende er det bestemt ikke noget nyt at søge efter ferieboliger i Italien, for min familie og jeg har flere gange holdt sommerferie i støvlelandet.

Så jeg besøgte mine forældre forleden aften for at hjælpe dem med at finde den helt rigtige bolig til deres ferie, som de vil udstrække til hele fire uger. Vi snakkede lidt om, hvorvidt de ville foretrække en lejlighed eller et fritliggende hus, og de var ikke i tvivl om, at det skulle være det sidste.

Så jeg kastede mig over min medbragte bærbare computer og gav mig til at søge efter feriehuse i Italien, nærmere betegnet i område syd for Venedig ud til Adriaterhavet. Det var nemt nok at finde noget, der passede både min mor og far, men det var lidt svært at vælge, men det endte med, at de valgte et velbeliggende feriehus i Lido di Spina syd for Venedig.

Personligt er jeg nok mere til det skønne og rolige Toscana.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *