Guide: Vælg en flot træterrasse

Sommeren står for døren, og det gælder om at nyde så meget af den skønne årstid, som overhovedet muligt. Derfor er det vigtigt, at din have er udstyret med de rigtige hyggekroge og terrasser. Overvejer du at få bygget en terrasse i træ, er der lige nogle ting, du skal vide, inden du sætter din lokale tømrer på sagen.

Har du hus og have, byder sommermånederne på mange fantastiske dage udenfor. Mens børnene leger i haven – på gyngestativet, i sandkassen eller på trampolinen – kan du slappe af i en liggestol på terrassen. Hvis du altså har en terrasse. Har du ikke en terrasse, så gælder det om at få opført én i en fart, så du kan komme i gang med at nyde den…

Sådan skal din terrasse se ud

Der findes mange former for terrasser, og de kan være opført i mange forskellige materialer. Fliser og træ er klassiske materialer til en terrasse, men det er naturligvis vigtigt, at materialerne passer til huset. Fliser og træ kan passe til alle slags huse.

Har du markant træværk på husets facade, kan det være oplagt at vælge træ som matcher og dermed supplerer husets udtryk, men det kan også give mening at vælge et helt nyt og anderledes look.

Har du en etplans-villa på en flad grund, skal din terrasse højest sandsynligt anlægges få centimeter over jordoverfladen, og du kan derfor både vælge terrasse i træ eller fliser. Har du derimod et hævet hus med høj kælder, vil det være oplagt med en terrasse i træ – i hvert fald, hvis du vil have mulighed for at kunne gå direkte fra huset og ud på din nye terrasse. Du kan enten anlægge træterrassen selv, eller få hjælp af et tømrerfirma.

En brugbar terrasse

Det er vigtigt at tænke brugssituationen grundigt ind i projektet, inden du går i gang. Hvad vil du egentlig bruge din terrasse til? Skal det være en lille og idyllisk hyggekrog, eller skal det være en stor terrasse med plads til familie og venner. Skal der være plads til en stor grill eller måske et udekøkken? Hvordan er adgangsforholdene til din nye terrasse?

Jo tættere terrassen er på huset, jo mere vil den højest sandsynligt blive brugt. Og skal der serveres mad på terrassen, er det belejligt, at det er nemt at komme frem og tilbage mellem terrassen og husets køkken. I eksemplet med et hævet hus med høj kælder, er det fantastisk at have en terrasse, som er i niveau med husets stueetage, så du ikke skal op og ned ad trappe, og samtidig balancere med mad, bakker og service…

En træterrasse giver liv

Der er naturligvis fordele og ulemper ved de forskellige materialer, og både fliser og træ skal vedligeholdes. Der skal luges ukrudt mellem fliserne flere gange om året, ligesom der også skal fjernes alger på selve fliserne med jævne mellemrum. Til gengæld holder fliserne i mange år.

Træ er naturligt og dermed også forgængeligt. Til gengæld ser en træterrasse også brandgodt ud. Har du fået opført en solid konstruktion, kan terrassen også holde i mange år. Og selv når brædderne begynder at synge på sidste vers, kan du blot lægge nye og friske brædder på terrassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *