Hav udstyret i orden på fuglekiggeriet

 

Efter en lang og kold vinter indendørs er længslen efter at komme ud i naturen og kigge på fugle næsten ikke til at holde ud. Ferien er for længst planlagt og der tælles ned til, at den endelig står for døren, og du og familien kan komme afsted på en vellykket telt- og vandre- og fugletur. For at ferien bliver vellykket, skal du imidlertid huske at have udstyret i orden. Har du styr på de mest væsentligste ting, kan det ikke gå helt galt. Men for en sikkerheds skyld er det en god idé at have en tjekliste, så du ikke glemmer noget vigtigt og måske går glip af nogle spændende oplevelser. En ting, som er særlig vigtig, når man skal opleve naturen med fuglekiggeri, er en kikkert. Kikkerter findes i et hav af udgaver, og det er derfor vigtigt, at du er meget specifik i forhold til, hvad den skal bruges til.

En praktisk handy kikkert

Er din kommende ferie af den udendørs slags med fuglekiggeri, er det vigtigt, at du har en kikkert med, som kan tåle al slags vejr, så du frit kan benytte den uden at skulle bekymre dig om mængden af nedbør. Ligesom det er vigtigt, at den er robust, hvis du i tilfælde af begejstring over at spotte en spændende fugl kommer til at tabe den. Herudover er det også vigtigt, at den er ergonomisk rigtig at holde på, så du ikke får ondt i hænderne. Kikkerten må heller ikke være for tung eller stor, for så bliver den nemlig sværere at holde stille. Hvis du hurtigt kommer til at ryste med den, får du ikke meget glæde af den. Så kig også efter en lettere model, når du er på jagt efter kikkerten til fuglekiggeri.

Find et godt fuglested

I Danmark er der over 7000 km kystlinje med strandenge, fjorde og marskland, ligesom Danmark ligger på fuglenes hovedtrækruter til og fra Skandinavien. Som fuglekigger kan du derfor både forår og efterår opleve massive træk af gæs, ænder, rovfugle og vadefugle. Der er altid mulighed for at opleve og iagttage fugle et eller andet sted. Er du på udkig efter et godt fuglested, kan du finde oplysninger om de forskellige lokationer, hvor der er særligt mange eller særligt interessante fugle. Så har du ikke allerede en god kikkert, så er det med at komme afsted og studere kikkerter, så alt er klar til at studere fugle på ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *