Hvad er billig fiskeolie?

proteinpulver

Fiskeolie er en fedtsyre, der kommer fra fede fisk, og er rig på Omega-3 fedtsyre, der er med til at holde vores led og muskler stærke. Ligesom protein pulver er med til at hjælpe kroppen med at restituere efter en hård træning.

Da fiskeolie indeholder fedtsyrer, der primært anvendes af hjerte, hjerne og øjnene. Det er derfor vigtigt, at man får nok af Omega-3 fedtsyre, enten igennem ens mad eller via et kosttilskud, da kroppen ikke selv producerer Omega-3 fedtsyre.

Hvorfor bør man indtage kosttilskud?

Det er vigtigt at sikre sig, at ens krop får de nødvendige vitaminer og mineraler, den har brug for, for at fungere optimalt. Det gælder både, hvis du indtager dem for at sikre, at din krop ikke mangler noget, som du bliver ældre og måske får mere skrøbelige knogler, hjerte eller er så uheldig at få en blodprop. Hvis du træner meget og vil sikre dig at din krop få de tilskud, den har brug for, for at holde sig sund.

Ligesom proteinpulver er vigtigt at indtage ved hård træning, kan billige fiskeolie være med til at sikre at din krop forbliver sund og rask. Det har vist sig at fiskeolie kan være med til at forebygge inflammation, som eks. forekommer ved overbelastning.

Billig fiskeolie vs. dyr fiskeolie

Der har været skrevet meget om kvaliteten af fiskeolie. Om dyr fiskeolie er bedre end billig fiskeolie. Men hvis man kigger på den procentvise mængde af fiskeolie, er den meget ens. Uanset om det er en billig eller en dyr fiskeolie. Det man skal være opmærksom på, er om den er frisk. Det kan især i kapsler være svært at vurdere, men det er nemt at finde ud af. Klip en kapsel over og duft til den. Den skal dufte frisk og af fisk.

En anden ting, det er vigtigt at være opmærksom på, især hvis man ønsker en høj dosis af Omega-3, er mængden af fedtstof, der er i de piller, man spiser.

Hvorfor spise fiskeolie?

De fleste danskere får desværre ikke nok fisk via deres kost, og det kan derfor være en god ide at spise fiskeolie for at sikre, at du får den nødvendige mængde. Det samme gør sig gældende for børn. Her får især de 4-19-årige alt for lidt fisk. Hvis du derimod er sikker på, at din diæt indeholder rigelig med fisk, især fed fisk, vil det ikke være nødvendigt at spise fiskeolie.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *