Ved du hvad det er?

Ved du, hvad en lei-kode er? Jeg vidste det faktisk ikke førend indtil for nylig. Og det var ved et tilfælde, at jeg fandt ud af, hvad det er. Faktisk var det noget af et tilfælde, at jeg i det hele taget begyndte at interessere mig for det.

Fandt det på Leiservice.dk

Det startede med, at jeg fik en opgave i skolen: Vi skulle lave et eksperiment for at se, hvem af os har et iværksætter temperament. Jeg har aldrig troet, at jeg var den der iværksættertype. Men min lærer siger, at det er jeg. Han var ret imponeret, over at jeg sådan lige kunne fortælle hele klassen om Lei registrering og Lei numre. Jeg havde da fundet al viden her: https://leiservice.dk/

Jeg indrømmer, at jeg også havde brugt ret lang tid på at finde ud af det. Men nu ved jeg det. Og jeg glemmer det ikke. Ikke foreløbigt i hvert fald.

Hvad er en LEI kode så?

Et Lei nummer er en kode, som en virksomhed kan ansøge om at få, hvis den vil købe eller sælge værdipapirer. Det er sådan en slags registrering af virksomheden. Lei-koden bliver lagt ind i en stor international database, der indeholder oplysninger om alle virksomheder, der handler med værdipapirer. Jeg tror, at den database blev etableret, fordi man på internationalt niveau fandt ud af, at der sker en del hvidvaskning af penge via handel med værdipapirer. Og det vil man jo gerne til bunds i. Der er en grund til, at der er skat på handel med værdipapirer. Og det her med at unddrage sig at betale den skat man skal, er jo ikke lovligt. Det er muligt. Men ulovligt.

Overblik

Databasen blev vistnok etableret, så man har et overblik over forskellige selskaber, og hvordan de hænger sammen. Jeg er ikke helt sikker. Men et sted har jeg læst, at man gerne vil vide, hvem det er som handler med hvem og hvor havner papirerne. Det kan muligvis have noget at gøre med, at der findes mange off-shore selskaber, der sidder et eller andet sted nede i Cypern eller på Malta, og som faktisk sørger for, at selskaber i Danmark eller Tyskland skal betale færre penge i skat i de lande. Og det er snyd. Det er en form for snylteri på almindelige skatteborgeres anstrengelser.
Man bliver registreret i den her database, og så er alt ok. Det behøver ikke at være ret svært at få en Lei kode til en virksomhed. Og har man ikke tiden til selv at sørge for at få registreringen lavet, ja så kan man henvende sig til professionelle virksomheder, der yder sådan en service for en.

Billige LEI koder er nemme at finde

Det er nemt nok at finde sådan en virksomhed. Man går simpelthen bare på Google og søger efter ”billigste Lei kode pris”. Så får man en liste over virksomheder frem, og så er det bare med at kontakte det firma, man synes, giver den bedste pris. Så nemt er det. Og det sparer en virksomhed en masse tid. Der skal jo fyldes formler ud, inden man får sin kode, og den skal registreres i databasen. Det sørger sådan et firma for, uden at man behøver at tænke på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *