Italien eller Kroatien?

Jeg er altså ved at gå grassat. Det indrømmer jeg. Jeg arbejder hjemmefra. Corona er jo ved at løbe løbsk over hele verden. Igen. Mens jeg arbejder, så lytter jeg til Danmarks Radio. Jeg skifter lidt rundt mellem kanalerne, men fælles for dem alle, er, at jeg hører nyhederne. Og ind imellem nyheder om hvor mange nye smittetilfælde der er kommet i de sidste 24 timer, hører jeg så en ’nyhed’ om, at regeringen vil indføre 2 kødfrie dage i alle offentlige kantiner – undtagen i den, der er tilknyttet folketinget!

Virkelig?

Altså, hvor langt ud skal vi i dette land, førend vi tager alvorlige problemer alvorligt? Her sidder jeg og kæmper med budgetter og planer og hører om kødfrie dage! Det er absurd. Hvordan kan de tillade sig at bestemme, hvad jeg skal spise – hvis jeg spiser i kantinen. Samtidigt er det latterligt at høre på: Vi er jo godt på vej ind i et nyt lock-down, så jeg tvivler på, at der bliver meget trafik i de kommunale kantiner. Folk bliver jo sendt hjem på arbejde.

Jeg hører også en nyhed om et eller andet flyselskab, som vil sende danskere på Corona-sikre rejser et sted nede i Sydeuropa. God idé. Men absolut ikke tiltrækkende for mig.

Camping i Italien tak

Jeg gider ikke det der med at rende rundt i lufthavne køre i bus eller taxa blive indlogeret på et dårligt, isoleret hotelværelse og så blive tilbudt forskellige aktiviteter, jeg ikke interesserer mig for. Nej. Hvis du giver mig muligheden, så vil jeg da meget hellere tage til et badeland et sted i Italien eller Kroatien.

Jeg elsker at campere. Helst på organiserede campingpladser, hvor der er gode toiletforhold og kantiner (uden kødfrie dage). Jeg holder meget af den spirit, der er på campingpladser. Folk fra forskellige steder rundt om i verden møder hinanden og kommer hinanden til hjælp. Det er vidunderligt at opleve. Helt anderledes end flyferier, hvor man bare bliver transporteret hurtigt fra et sted til et andet.Vi savner bilferier!

Når man er på camping, så rejser man i sit eget tempo. Og man lærer meget mere om landet, man besøger, end når man bare flyver dertil. Det er, som om at man oplever landskabet på en anden måde. Man ser byer og mennesker på en meget mere spændende måde. Ja, det er altså min mening.

Kroatien med Dansk Bilferie

Jeg kan huske for nogle år tilbage, hvor vi var taget på camping i Kroatien selvom vi faktisk samme år var på Bornholm i feriebolig. Vi havde ikke nogen som helst idé om, hvor smukt et land det er. Kystlinjen er jo lang. Strækker sig næsten hele vejen ned langs Adriaterhavet. Og her er mange smukke steder. Med bjerge, som når helt ned til strandene. Vi var heldige at finde et vidunderligt sted, hvor bjergets fod næsten strakte sig ned i strandkanten. Vandet var helt turkis. Kystlinjen var grøn som en granskov. Og vi var bare så heldige, at vi fik plads på campingpladsen i første linje. 10 dage med badning, sjove mennesker og mange oplevelser. En vidunderlig ferie, som jeg gerne vil gentage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *