Lån penge som studerende

Studerende der ikke har råd til en rygsæk til sine bøger

Går du og mangler lidt penge på lommen hver måned, eller drømmer du om egen bolig? Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen som studerende, og mange vælger at tage et lån i løbet af deres studietid, alt afhængig af hvad pengene skal bruges til. Her kan du læse mere om, hvilke lånemuligheder du har, og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med dem.

SU-lånet

Som studerende har du det privilegium, at du kan optage et studielån. Dette lån kører på månedsbasis, hvor du kan låne cirka 3.000 kr. eller mindre, hvis du ønsker dette. Du bestemmer selv, hvilke måneder du vil låne lidt ekstra, og så er der også en anden stor fordel ved denne type lån. Du skal hverken afdrage eller betale renter, før du er færdiguddannet. Du slipper derfor for bekymringer omkring lånet. Det betyder til gengæld, at du efter endt studie skal betale pengene tilbage, og det skal du gøre over et bestemt antal år. Det kan for nogle være lidt af en byrde at have et lille lån hængende i så mange år.

Kviklån

I dag er der mange unge, der har taget et hurtigt og billigt kviklån for at få råd til en ny computer eller til at købe nyt tøj for. Denne type lån er nem for mange, og du søger om det online. Det er hurtigt, og så har du pengene inden for kort tid. Desværre er der høje renter og gebyrer på kviklånet, og derfor kan du ende med en stor gæld på baggrund af et lille lån. Som udgangspunkt bør du altid undgå kviklån, da de som nævnt kan blive langt dyrere, end hvad du oprindeligt lånte. Til gengæld er det en god måde, hvis du akut står og mangler pengene, og du kan betale dem tilbage hurtigt.

Banklånet

Endelig kommer vi til det velkendte banklån, som ofte er gavnligt for dig at benytte, hvis du skal finansiere større ting. Skal du købe en lejlighed, så kan du passende låne til denne i banken. Her vil banken nøje overveje din indkomst og udgifter og vurdere, hvor meget du kan låne. Fordele ved banken er dens gode rentesatser samt din sikkerhed for, at alt bliver regnet ud med din økonomi i baghovedet.

Ulempen ved et banklån er selvfølgelig, at du skal ned og tale med din bankrådgiver. Samtidig er de ikke meget for at låne penge til studerende, så det kan være svært at låne nok til at finansiere en bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *