Normal solcreme kan hjælpe med at forhindre hudkræft, viser undersøgelse

Normal solcreme er en livredder! Det hjælper med at beskytte din hud mod solens skadelige UV-stråler, som kan forårsage hudkræft. Solcreme hjælper også med at holde din hud ung og sund. Det er vigtigt at bruge solcreme hver dag, selvom det er overskyet eller koldt udenfor. Du skal bruge det, selvom du har en langærmet skjorte på. Der er tre typer UV-stråler: UVA, UVB og UVC. UVA-stråler kan trænge igennem skyer og kan skade din hud mere end UVB-stråler. De er også hovedårsagen til hudens rynker og aldring. UVC-stråler når ikke jordens overflade, fordi de absorberes af ozonlaget i den øvre atmosfære. Solcreme er ikke en komplet erstatning for at bære solbeskyttende tøj, men det giver en vis beskyttelse. Hvor meget solcreme skal du bruge? Det afhænger af styrken af solcremen, dens tykkelse og hvordan din hud absorberer produktet.

Få den seneste information om hudsygdomme og hudsundhed her!

Hudforhold og hudsundhed kan være en udfordring, men med den rigtige information og tilgang kan du styre din hud og se og føle dig bedst muligt. Ved at forstå din hudtype og bruge de rigtige produkter og teknikker, kan du holde din hud sund og se flot ud. Få tips om hudpleje og lær mere om de produkter, du bruger hver dag. Få ekspertråd om, hvordan du kan slippe af med acne, hvad du skal gøre ved strækmærker, hvordan du behandler rosacea og mere. Oplysningerne på denne hjemmeside er ikke beregnet til at erstatte et en-til-en-forhold med en kvalificeret sundhedspersonale og er ikke ment som medicinsk rådgivning. Læs hele vores medicinske ansvarsfraskrivelse. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, bedes du ringe til os på (866) 922-1170.

8 solfaktorer, der påvirker din hud

Solfaktor, også kendt som solbeskyttelsesfaktoren (SPF), er et mål for en solcremes evne til at beskytte huden mod UVB-stråling. Det udtrykkes som et tal, der angiver, hvor mange gange længere en person kan blive udsat for solen, før den bliver solskoldet med solcreme end uden. For eksempel, hvis en person normalt ville begynde at brænde i løbet af 10 minutter uden solcreme, vil anvendelse af SPF 15 solcreme teoretisk give den pågældende mulighed for at være i solen i 150 minutter (10 minutter x 15), før han brænder. En solcreme med en SPF på 15 filtrerer cirka 93 procent af alle indkommende UVB-stråler fra. SPF 30 blokerer 97 procent; SPF 50, 98 procent; og SPF 100, 99 procent. Skin Cancer Foundation anbefaler, at alle bruger en bredspektret, vandafvisende solcreme med en SPF på 30 eller højere. Jo højere SPF, jo bedre beskyttelse.

Link til artiklen

https://www.netsundhedsplejerske.dk/direkte/index.php?id=434

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *