Nye vinduer

Inde ved siden af er de ved at bygge om. De skal have lavet en ekstra stue. Og så skal garagen inkorporeres til bolig. Der er faktisk meget logik i deres tanker. Huset gavl ligger ca. 5 m. fra garagens bagvæg. Så hvorfor ikke forene de to bygninger med et nyt rum og en renovering af garagen. De får en kæmpe, ekstra stue, og garagen kan vist både rumme et hjemmekontor og et værelse.

Fornuftigt

Jeg synes, de gør det fornuftige. De har brug for den ekstra plads. Det er jo en familie med både papfar, papmor og papbørn på alle mulige måder. Somme tider er de bare en lille familie på 4 andre, gange er de en familie på 8. Seks børn i alle aldre. Jeg tror hjemmekontoret, og det ekstra værelse måske skal bruges som de største børns værelser. Så ja, som sagt, det er en fornuftig beslutning, de har taget med den tilbygning. Jeg var inde hos dem i går. De inviterede mig på en eftermiddagsdrink i haven. Søndag eftermiddag og lunt vejr.

Nye vinduer med mere

Vi sad på deres terrasse, og de fortalte mig om deres byggerod og om håndværkerne, der er ved at sætte de nye vinduer op. Det er noget af en prøvelse – især for hende. Hun hader byggerodet. Det har også stået på i lang tid nu, men de er ved at kunne se en ende på det. Han fortalte, at han sådan set ikke er generet af det, men hun har taget det meget tungt. Det har været svært for hende at holde larmen ud. Og den evige rengøring efter håndværkere. Der er hele tiden noget, som skal ordnes, efter de er gået hjem efter fyraften.

Jeg forstår hende udmærket. Som hjemmegående husmor, er det noget af en opgave at påtage sig at holde styr på børns aktiviteter, husholdningen, madlavningen, indkøbene midt i et byggerod.
Byggeriet har også betydet, at de ikke har fået gjort så meget ved deres have, sådan som hun egentlig gerne ville have. Men det må vente.

Nu skal de bare have en ende på byggeriet. Når alle de tunge arbejder med at mure, sætte vinduer og få lagt tag på er overstået, så kan de starte indvendigt. Der skal lægges trægulve på den nye stue. I garagen har de tænkt sig, at de to værelser og det lille badeværelse de er ved at lave der, skal have flisegulve. De er ved at få lagt gulvvarme nu. Og når det så er færdigt, så regner de med, at malerne kan komme og få pudset murene op og få malet murstensvæggene og træværket.

Glade for beslutningen

Jeg kunne høre på dem, at de er glade for, at de har taget den beslutning. Men jeg kunne også høre på dem, at de er ved at løbe godt trætte af byggeriet. De havde troet, at det ville tage højest en måned. Men nu er de ved at afslutte måned nr. 2. Der har været nogle perioder, hvor byggeriet har ligget helt stille. Mest på grund af dårligt vejr. Men sådan er det jo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *