Pistol til massage

En gang imellem så skal man altså give sit barn lov til at gøre ting, som det godt ved, er forbudt. Fx at spise slik på en mandag eller at være længere oppe end det egentlig er godt for det. Her hjemme hos os har vi et forbud mod at bruge våben. Vores barn får ikke lov til at lege med legetøjspistoler eller bue og pil. Det, at man kan skyde og slå folk ihjel, taler vi meget om. Her har jo været en del skyderier i gaderne på det sidste.

Bekymrende

Og vi er meget bekymrede for den udvikling. Vi kan ikke undgå, at vores dreng også hører om volden. Og ser tv, hvor de ofte viser film, hvor de onde og de gode skyder på hinanden. Når han bliver større, og kan forstå mere, så kan det godt være, at vi kan give ham lov til at lege med et våben – fx en legetøjspistol. Vi ved, at han ønsker sig sådan en – helt vildt. Han har faktisk plaget os om, at vi skal købe sådan en til ham. Indtil videre har vi formået at afvise hans plageri og ønske. Men vi ved, at det nok ikke kommer til at vare så længe, inden vi må købe et legetøjsvåben til ham.

Min massagepistol

Men så her i sidste uge, hvor jeg lige var kommet hjem fra træning, og havde fået taget et bad, fik han lov til at lege med min massagepistol. Han var lykkelig. Spurgte mig, om hvad slags pistol det er. Jeg forklarede ham meget grundigt, at det ikke er en pistol, som man bruger til at skyde med. Det er en pistol, som man kan massere ømme muskler med. Jeg viste ham, hvor han skulle ’skyde’ mig. Og ja, han ’skød’ mig på de rigtige steder på skuldrene. Jeg legede med og fortalte ham, at mine muskler nu var helt sløve og afslappede, fordi han var så god til at skyde. Vores dreng var glad. Og ja, siden da har han faktisk ikke fortalt os, at han ønsker sig en revolver eller et eller andet våben. Og det undrer mig lidt. Men han har sagt, at han synes, at det er sjovere at skyde på ømme muskler end at skyde til måls på afstand.

Ømme muskler efter træning

Derfor får han lov til at hjælpe mig med at massere de ømme muskler efter træning. Han kan se, at jeg bliver glad. Og det gør ham glad. Og det er jeg taknemlig for.

Det er utroligt at tænke på. Men det, at han har besluttet, at han ikke vil skyde på afstand, har betydet, at han helt er holdt op med at tænke på at ville have en pistol. Måske kommer hans ønske tilbage senere. Det kan vi ikke vide. Måske kommer det tilbage i form af, at han vil have et luftgevær. Den tid, den sorg. Der er stadig mange år, til han bliver 18, og må eje sådan et. Indtil da må han gerne hjælpe mig med min massagepistol. Det er der ikke nogen tvivl om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *