Rene vinduer i Hellerup

Altså, jeg har bare aldrig tænkt over, at vandet, man bruger, når man pudser vinduer, spiller en stor rolle for resultatet. Men det er da soleklart, at det må det gøre. Der er jo kalk i vandet, så det forklarer, hvorfor jeg altid kan se de der irriterende striber lige efter at have pudset vinduerne.
Jeg var irriteret over det dårlige resultat, mine anstrengelser gav, så jeg havde været på nettet og ledt efter en vinduespudser i Hellerup.

Der er jo flere at vælge mellem, men det viste sig heldigvis, at det gode firma MEM Polering også er i Hellerup 🙂

Beskidte vinduer

Sidste gang jeg havde pudset vinduerne i huset her, havde det taget mig en dag. Jeg var kravlet op og ned ad stigen mindst 30 gange for at få vinduerne rene udvendigt. Det var også meget trættende at slæbe rundt på en spand fyldt med vand, en vasker, en skraber og en stak avispapir. Og vandet skulle hele tiden skiftes. Vinduespudsning sker 2 gange om året her hos os.

Men altså, ham vinduespudseren, som kom og gjorde arbejdet superprofessionelt og på meget kortere tid, end jeg kunne gøre det, fortalte mig, at vandet faktisk er afgørende for det endelige resultat. Han var superdygtig – havde sådan et flot sving med skraberen, og der var ikke en eneste stribe på vinduerne, efter han var færdig med arbejdet. Han nævnte også, at det er vigtigt at bruge en rigtig klud til at tørre efter med. Avispapir var udmærket i gamle dage. Men det er ikke en god løsning længere.

Grunden, fortalte han, ligger i, at tryksværten ikke længere indeholder bly. Bly virker polerende. Så da der ikke er bly i sværten, så er det spild af avispapir at bruge det på vinduespudsning. I øvrigt er det også skadeligt for miljøet. Avispapir bør man undgå, mente han. Avisen kan man jo også abonnere på elektronisk. Måske har han ret i den tanke, men jeg kan godt lide at folde min avis ud. Det der med at bladre rundt på en tablet er ikke lige mig.

Et godt trick til rene vinduer

Vinduespudseren fortalte mig også, at et trick, man kan bruge, så man undgår striberne, er ikke at trække skraberen i lige linjer ned langs vinduet, eller på tværs. Nej, man skal hellere føre skraberen i buede linjer fra venstre mod højre og samtidigt sørge for, at skraberen rammer ind over den forrige linje. På den måde kommer der ingen striber. Aha, tænkte jeg. Nu har jeg altså gjort det helt forkert i 10 år. Det var sandelig på tide, at jeg fandt på at søge efter en vinduespudser.

Det undrer mig, at jeg ikke har tænkt på det før. Det er nok, fordi jeg er hende, som gerne vil gøre det hele selv. Men, jeg indrømmer gerne, at det kan være en god idé at få hjælp fra en professionel. Det har i al fald været tilfældet for mig og mine vinduer. Min stædighed har jo forhindret mig i at få pæne, rene vinduer i mange år.

Hellerups reneste vinduer

Jeg er rigtig glad for, at jeg fandt den her professionelle vinduespudser i Hellerup. Han var rigtig sød, kan sit job, og han er ikke bange for at fortælle om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *