Sådan gør du din båd klar til sommer eller vinter

Når du skal gøre din båd klar, så er det ofte på én af to årstider: Sommer eller Vinter. Eller hvertfald frem mod en af de to sæsoner. Der er en række ting du både skla huske på at som du absolut bør gøre, når du skal gøre din båd klar til hhv. sommmer og vinter sæsonen. Det er altså i både foråret og efteråret du skal være obs. og sørge for at din båd bliver klar til den kommende sæson.

Det handler både om, at din båd kommer bedst muligt igennem vinteren eller at den kommer til at gå bedst og være til mest glæde for dig om sommeren.

Hvis du har lyst til at læse andre guides til både og andet vand sport (såsom dykning, triatlon, svømning mm.) så anbefaler jeg Rygcrawl.dk

Sådan klargør du båden til sommer

I denne sektion skal vi snakke om, hvordan du bedst muligt gør din båd klar til sommer.

Først og fremmest kan det være en god idé at teste din båd. Måske ikke lige som OL atleterne her. Det er nok heller ikke lige den type både, hvor klargøring er nødvendig. Jeg tror de får det meste ordnet for sig.

Først skal du skrive dig op til et sikkerhedstjek af båden, hvis det er en større båd. Det kan gøres ved den danske kystvagt. Det skal du også huske at gøre, selvom sommeren syntes langt væk eller både i tip top stand. Man ved aldrig, hvad der kan være galt.

Sørg for, at få købt nyt og godt udstyr til båden hvis den mangler. Du kan passende igen her, kigge på Rygcrawl for inspiration til bådudstyr.

Derudover, kan du, som et lille ekstra råd lige øve dig på en ny hof-ret til bådkøkkenet. Så kan du nemt og stilet imponere din besætning og gæster ombord.

Sådan klargør du båden til vinter

Nu er vi nået til nok den vigtigste klargøring. Selvom det er vigtigt, om sommeren, at finde ud af om du stadig kan sejle i båden og sikre dig at den består alle sikkerhedstest. Så er det altså vinterklargøringen af båden der ender med at være afgørende for, om den består de tests.

Det er netop i løbet af vinteren din båd kan tage størst skade, hvis du ikke har sørget for at få den klargjort ordentligt og sørget for at frosten ikke tager magten over din båds helbred.

En af de ting du bestemt bør overveje at gøre, er at købe en bådpressening her.

En pressening til båden, også kaldet et bådcover eller båd dækken, hjælper til at holde den værste frost væk fra bådens overflade samt indre instrumenter. Det kan hjælpe til at holde din båds levetid i meget længere tid end, hvis du ikke får den klargjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *