Sådan gør du dit hjem mere hyggeligt

Elpære med svagt og hyggeligt lys

Føler du, at dit hjem er ved at blive lidt for genkendeligt og måske endda kedeligt? Føler du, at det trænger til en lille opfriskning og lidt fornyelse?

Det er en følelse, som mange danskere kan nikke genkendende til, hvis de har boet i det samme hus længe uden at udskifte nogen møbler eller ændre noget overhovedet.

Af denne grund har vi her samlet en liste over ting, som du kan implementere i dit hjem for at gøre det mere hyggeligt og hjemligt.

Fokusér på belysningen i dit hjem

Belysning er meget vigtigt for ethvert hjem og bestemt noget, som du bør overveje, hvis du ønsker at gøre dit hjem mere hyggeligt.

Se på hvert enkelt rum i dit hjem og beslut, hvilken stemning du har lyst til at sætte. Vil du have en mere intim, hyggelig stemning, kan det være, at du skal kigge efter noget mere dæmpet lys, eventuelt stearinlys eller lignende.

Er det en åben plads, som skal være frisk og indbydende, som et køkken eller en åben stue, kan det være, at kraftigere lys er mere fordelagtigt her.

Der er ikke et entydigt svar til spørgsmålet om belysning, så det er virkelig en situationsvurdering for hvert rum, som du skal foretage.

Bløde tæpper

Bløde tæpper er altid hyggelige. Find nogle store, bløde gulvtæpper fra Jysk eller lignende, og placér dem der, hvor der alligevel ellers bare er hårdt trægulv. Det kan være i stuen foran sofaen eller et andet sted, hvor du mener, at det kunne være hyggeligt.

Her kan du eventuelt også overveje, om nogle rum kan være flotte med et fuldt tæppe, som dækker hele rummet.

Dette er meget populært i andre lande som England eller USA, da det kan skabe en hyggelig og hjemlig stemning i rummet. Dog vil det sandsynligvis være bedst, hvis dette kun bliver implementeret i ét rum, da det meget vel kan være hyggeligt, men hele hjemmet bør ikke være så afslappet og tilbagelænet.

Brug stearinlys noget oftere

Stearinlys skaber en unik, dæmpet, intim og hyggelig stemning i hjemmet og er noget, der bliver benyttet alt for lidt i Danmark. Prøv nogle aftener at slukke lyset i hjemmet helt og byt lyset fra lamperne ud med stearinlys.

Det vil bidrage massivt til stemningen, og med et blødt tæppe, en kop te og en god film kan det give en fantastisk hyggelig aften i hjemmet.

Invester i en pejs

Vi ved alle, hvor kold den danske sommer kan blive. Selvom stort set alle hjem i dag har varmeanlæg installeret i form af radiatorer, er der altså noget specielt tiltalende over en rigtig pejs. Lyden af de knitrende flammer og varmen er utrolig hyggelig på en kold vinteraften. Har du ikke en pejs i forvejen, findes der mange muligheder derude.

I dag er væghængte biopejse meget populære, da de imiterer en rigtig pejs, men altså er eldrevne. Samtidig er de meget flotte og kan uden tvivl være et fint tillæg til dit hjems interiør.

Saml familien, pak jer ind i nogle varme tæpper og sæt jer omkring jeres nye pejs. I behøver ikke engang at snakke. Den stille, beroligende lyd af flammernes knitren er nok til at gøre hyggen maksimal.

Tag i genbrugsbutikker

Genbrugsmøbler er meget populære i dagens Danmark, da de både er billige, miljøvenlige og ofte meget flotte. Det unikke ved genbrugsmøbler er nemlig, at de meget ofte faktisk er unikke. Der er noget hyggeligt over det unikke udseende af en stue indrettet med genbrugsmøbler.

Selvom det hele ikke matcher perfekt, så giver det et unikt og personligt look. Hiv nogle venner/veninder med ned i den lokale genbrugsbutik og tag på jagt efter flotte, unikke genbrugsmøbler.

Det vil give dig en sjov og hyggelig shoppingtur, et flot nyt møbel til hjemmet og en god samvittighed, da du har gjort noget godt for miljøet.

Blomster og planter

Der er ikke noget mere kedeligt end et helt hjem uden en enkelt plante eller blomst. Det virker for klinisk, robotagtigt og ikke særligt indbydende.

Det er meget vigtigt, at du finder passende blomster og planter, som kan komplimentere resten af din indretning uden at være for meget. Her kan det også være en fordel, hvis du finder nogle blomster, som kan skabe en hyggelig og rar duft i hjemmet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *