Samarbejdets kunst

Du har lige haft en af de der samtaler, hvor medarbejderen får lov til at udtrykke sine ambitioner og skuffelser. Og hende her, som samtalen lige er afsluttet med, var virkelig stærk. En smuk, ung kvinde. Ja, hun tiltrækker dig. Men det har du lært, at mange smukke kvinder kan. Så de små tricks, som hun anvendte, kunne du godt ignorere.

Problemer med at samarbejde i teams

I talte om team samarbejde. Det er her, hun har problemer. Åbenbart. Flere af hendes kollegaer har fremhævet, at hun er meget fokuseret på sin egen karriere og ikke på virksomhedens konkurrencedygtighed. Du forklarede hende, hvordan virksomheden forsøger at opbygge og vedligeholde sit gode image.

Du bad hende om at tænke over, om jeres vision er noget, hun kan identificere sig med. Og, du bad hende om at tænke grundigt over, hvad team samarbejde betyder for hende. Du kunne godt se, at du skræmte hende. Du kunne også godt se, at hun vil gøre alt, hvad hun kan for ikke at miste sit job. Du forsikrede hende i, at hun ikke mister sit job. Du beder bare om, at hun tænker lidt mere grundigt over, hvad det betyder at være en del af et team.

Selvfølgelig fortalte du hende ikke, at din virksomhed faktisk har brug for hendes kvalifikationer og viden. Du nævnte heller ikke, at mange af hendes kollegaer anser hende for at kunne blive en supergod teamleader. Det skal hun ikke have at vide endnu. Hun forstår det, når tiden kommer. Og ja, til den tid er hun sikkert en del af jeres gode teams.

Teamudvikling er en proces

Du tænker over, om du måske var for hård under samtalen. Du nævnte jo det her med farerne ved ikke at kunne indgå i et godt teamsamarbejde. Du fortalte hende om virksomhedens filosofi, der bunder i en tanke om, at teamudvikling – se her er en proces, der hjælper virksomheden frem. Du sidder nu, og spørger dig selv, om hun overhovedet forstod, hvad det var, du forklarede hende.

Er hun gået hjem, med tårerne i øjnene, uden at tænke over, hvad et godt team er? Du kan ikke helt slippe tanken. Du bliver lidt ked af det, fordi du måske har skræmt hende. Det var ikke intentionen. Men somme tider er det nødvendigt, at vi stiller os selv overfor udfordringer og finder svar. Fx lige nu, så er hendes udfordring at finde svar på spørgsmålet: Hvad er et godt team? Du lægger din tvivl og dine tanker om samtalen til side. Det er ikke det rette tidspunkt at komme i tvivl i.

En DISC personlighedstest måske?

Du har haft en samtale med en god medarbejder. Hvis hun ikke kan filtrere negativt og positivt, så er hun ikke kvalificeret til at indgå i det stærke team samarbejde, som du forventer, at hun gør – måske skal hun have taget en DISC personlighedstest. Du skal ikke have dårlig samvittighed. Du skal være glad for, at du har forklaret hende, hvad det er, som er vigtigt i din virksomhed. Resten er op til hende. Måske bliver du positivt overrasket i morgen over at se en ny energi fra hendes side. Du vil være opmærksom i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *