Svære størrelser

Det har vist sig at være en spændende kunde, jeg for snart fire år siden fik i mit job som bankrådgiver. Lotte, som hun hedder, havde på det tidspunkt drevet en mindre forretning med modetøj til unge kvinder her i byen. Hun var og er fortsat en ganske dygtig forretningskvinde, men konkurrencen er temmelig hård i den branche, så hun kunne kun lige få enderne til at nå sammen i forretningens økonomi.

Kredit til ny butik

Derfor blev jeg ikke specielt overrasket, da hun bad om et møde med mig for at opnå den nødvendige kreditgivning til en omlægning af forretningen. Hun havde besluttet sig for, at hendes modebutik skulle ændres til at være en specialbutik med tøj til store kvinder. Hun havde foretaget lidt research og fundet frem til, at der måtte være et tilpas stort kundeunderlag til sådan en type forretning her i byen.

Det var ikke det helt store beløb, hun havde brug for til at omlægge sortimentet i forretningen, så det kunne vi klare med en forholdsvis lille forhøjelse af hendes kassekredit. Vi havde en god snak om hendes planer, og jeg kunne ikke dy mig for at spørge hende, om hun ikke også mente, der kunne være behov for en forretning med tøj til store mænd her i byen, for jeg har da et par kolleger, som af og til beklager sig over, at de har vanskeligt ved at finde noget ordentligt tøj til deres temmelig overvægtige korpus.

Lotte svarede, at det havde hun også tænkt på, men hendes butikslokale er ganske enkelt ikke stort nok til at kunne rumme tøj til begge køn. Men det ændrede sig meget hurtigt efter, for hun kontaktede mig allerede to uger senere og fortalte, at hun havde fået mulighed for også at leje den butik, der er nabo til hendes egen, og så kunne hun lægge dem sammen og få et butikslokale, der var stort nok til at rumme tøj til både kvinder og mænd.

Med økonomien på plads er vi klar

Vi fik økonomien på plads, og det har jeg det godt med, for Lotte har fået stor succes med sin specialbutik. Det skyldes blandt andet, at hun fra starten satsede meget på smarte bukser til store piger. Hun mener nemlig ikke, at overvægtige kvinder skal være tvunget til at gå i kjoler for bedst muligt at skjule deres overvægt.

Og den holdning har hun overført til mændene også. Hun ved godt, at de fleste mænd holder af at gå lidt afslappet klædt i det daglige, og derfor satsede hun på et bredt sortiment af jeans til store mænd, og det viste sig at være en helt rigtig satsning, for hendes faste kundekreds voksede lynhurtigt, og hendes forretning blev på få måneder særdeles populær blandt både kvinder og mænd med lidt for meget på sidebenene.

Gået rigtig godt

Det er gået så godt med Lottes forretning, at hun nu helt har afskaffet sin kassekredit, fordi hendes egenkapital er rigeligt stor til at klare det løbende behov. Også mine to overvægtige kolleger er begejstrede for hendes forretning, hvor de især er glade for det store udvalg af bukser til store mænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *