Teknologisk velfærd til ældre

Har du også haft dårlig samvittighed, når du er gået fra din bedstemors eller bedstefars lejlighed. I har vinket farvel til hinanden, og du ved, at der går længere tid end du egentlig ønsker dig, inden du ser den kære person igen? Det er nok en af de værste følelser, man kan gå rundt med. Dårlig samvittighed overfor et kært menneske, som man gerne ville kunne gøre mere for. Men det er bare sådan. Du kan ikke gøre meget ved det. Pligterne kalder. De tager tid. Og du er i virkeligheden kisteglad, for at der findes noget, der hedder velfærdsteknologi i dag: https://dk.gloriamundicare.com/webshop/elektroniske-hjaelpemidler/velfaerdsteknologi-2021.html. Velfærdsteknologi, som kan hjælpe din bedstemor med at gå, komme ud i naturen, holde sin krop ren eller blot have det rart, når hun nu sidder derhjemme – alene.

Hjælp i hverdagen

Velfærdsteknologi er alle de produkter, som kan hjælpe et menneske i dets hverdag. Det kan være særlige kontorstole, fx til folk med rygproblemer. Det kan være særlige bidettoiletter, som kan indstilles i højden, så det ikke er svært for et menneske at bøje sig for at kunne komme på toilettet. Det kan være en simpel robotkat, der er dejlig at røre ved. Den kræver ikke pleje og føde, men kan give det ældre menneske ro og en følelse af harmoni. Det kan være en ganske almindelig spadserestok.

Ok, velfærdsteknologi kan givetvis ikke fjerne din dårlige samvittighed. Men den kan give dig sikkerhed for, at den kære gamle person faktisk kan klare sig i hverdagen, uden at du skal bekymre dig for det.

Har du erfaring?

Du har måske allerede erfaring med det? Altså at du har sørget for, at din bedstefar fik fx en trådløs støvsuger, så han ikke kommer til at falde over ledningen, imens han støvsuger derhjemme. Hvis du kan pege på noget, som hjælper din bedstefar eller bedstemor i deres hverdag, så har du erfaringen. Og du ved, at det betyder meget for dig og din familie, at I ved, at den ældre person kan klare sig selv. Det er jo vigtigt for mange ældre mennesker, at de kan blive i deres eget hjem længst muligt. Og det er også vigtigt for dem at vide, at de ikke belaster andre familiemedlemmer. Med velfærdsteknologiens produkter kan du derfor være tryg, og samtidigt ved du, at en ældre person kan klare sig på en værdig måde. Du har dog en forpligtigelse: Du skal holde dig informeret om, hvad der findes på markedet af produkter, der kan hjælpe din bedstefar eller bedstemor.

Hele tiden nye muligheder

Det er måske ikke det nemmeste. Der kommer hele tiden nye produkter til. Men du kender det ældre menneskes behov, og du ved også godt, at en hurtig søgning på internettet kan give dig information om nye produkter. Og når du så endelig finder tid til at besøge din bedstemor eller bedstefar igen, ja så er der jo, også noget at tale om. Ældre mennesker er da også nysgerrige og vil også være med på moden. Så det kan være, at når I ses næste gang, så skal I diskutere, om der skal investeres i en ny og bedre Trionic Veloped: https://dk.gloriamundicare.com/trionic-veloped-terraengaende-rollator-12.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *