Udviklingen af SmartPhones

Mobiltelefoner i er dag blevet en integreret del af vores liv, og man kan føle sig helt nøgen, hvis man ikke har sin telefon lige ved hånden – hele tiden. Men ser man bare 25 år tilbage i tiden, var der nok ikke mange mennesker, der havde forestillet sig, hvor eksplosivt mobil-teknologien ville udvikle sig. ”Smartphone” er fortsat et buzzword, som de fleste mennesker kender til, og der er næsten ingen grænser for, hvilke krav forbrugerne i dag har til deres mobiltelefoner.

Forbedret teknologi har gennem de seneste årtier haft en kæmpe indflydelse på mobiltelefoners historie. I midten af 1990’erne var en mobiltelefon en klods-agtig genstand, der krævede en antenne med håndsving, før man kunne foretage et opkald. I dag er historien en helt anden, og (de nye) smartphones bruges i større grad til andre formål end ”kun” at ringe.

Ikke længere bare en telefon

I dag er en mobiltelefon ikke længere bare en telefon, man kan ringe fra. Selv SMS’er er nærmest ved at blive en uddøende race, idet mange brugere sender beskeder via Internettet på deres smartphone. Forbrugerne stiller derudover også større krav til deres telefon og dens funktionalitet. Der var en gang, hvor man havde sin GPS, musikafspiller, skridttæller osv. separat hver for sig – i dag er alle disse (og meget mere til) samlet i smartphones, som folk alligevel altid har med sig.

Specielt inden for de seneste par år, er der blevet stillet skarpt på telefonernes kamera, og mange forbrugere går bevidst efter et så godt kamera som muligt. På den måde behøver de ikke skulle huske både kamera OG telefon, de har det hele samlet i ét. Derudover har det aldrig været nemmere at dele sine billeder. Uanset om du vil sende et billede som MMS, uploade det til Google Drev eller lægge det op på Facebook, så kan du lynhurtigt gøre det direkte fra din smartphone.

De store giganter styrer showet

Kigger man på producenterne, er der også sket en ændring, siden smartphone-tendensen for alvor greb fat. En af konsekvenserne af det aggressive telefon-marked har været, at udvalget af mærker/producenter har været faldende. Giganter som Apple og Samsung har taget føringen, de kæmper mod hinanden om konstant at komme med forbedringer, der gør deres produkt unikt. Man kan dog lige ane en ny udvikling på Smartphone-markedet, og andre brands – som Huawei og OnePlus – har allerede gjort deres indtog på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *