Undgå indbrud?

Noget af det mest utrygge er for mange, tanken om ikke at kunne have sine ting i fred. Både i privat- og arbejdsregi er man nødt til at have en helt basal vished om, at man har gjort sit bedste, for at sikre ens ting mod ubudne gæster. Derfor fokuserer vi her på, hvordan du bedst muligt sikrer dit hjem eller din virksomhed mod indbrud.

Vi kommer ind på videoovervågning og vi har samlet en række gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge indbrud, ligesom du finder idéer til, hvordan du er bedst stillet i tilfælde af, at der rent faktisk kommer indbrud. Slutteligt ser vi på en del af de fordele, der er ved at bede om professionel hjælp, når det gælder noget så essentielt som sikkerhed i hjemmet og på arbejdspladsen.

Lokaliser boligens svage led

Vores primære fokus i dette afsnit er forebyggelse af indbrud i private hjem – der er nemlig en lang række nemme ting, du kan gøre allerede i dag. Først og fremmest skal du være opmærksom på, om din bolig har nogle svage led. Dette kunne typisk være, at træværk – både døre og vinduer – er gammelt og måske endda let rådnet, og i så fald er det meget let for tyven at brække enten døren eller vinduet op.

Sørg desuden for at alle låse og beslag virker optimalt, så det i det mindste ikke er nemt for indbrudstyven at skaffe sig adgang. Det er også muligt at rådføre sig hos sin lokale låsesmed. De er specialister i sikkerhed og er trænede i at finde boligens svagheder.

Bolig med liv

Skal du ud og rejse, kan det på det varmeste anbefales at bede naboer eller familie om hjælp til at få din bolig til at se levende og beboet ud i perioden, hvor du er væk. Er det tydeligt, at du ikke er hjemme, er der selvsagt større sandsynlighed for, at tyven udser sig netop dit hus.

Få dine naboer eller venner til at parkere deres bil i din indkørsel, bruge din skraldespand, tænde lys og TV om aftenen, og har du en flagstang, kan de også hejse flaget om søndagen. Alle de der små hverdagsting, som indikerer liv, kræver ikke megen arbejde, og de er meget virkningsfulde.

Plejer din svinedyre PH-lampe at stå i vindueskarmen, eller står din Wegner-stol, så den er synlig fra vinduet, kan det være en rigtig god idé at flytte tingene, så de ikke frister mere end højst nødvendigt. Vær i det hele taget meget opmærksom på, hvad man kan se fra gaden.

 

Videoovervågning

En anden forebyggelsesmetode, som i høj grad er pengene værd, er videoovervågning. Èn ting er, at du får en klistermærke, som du sætter på din dør – dette vil forhåbentligt få indbrudstyven til at overveje sine aktiviteter en ekstra gang. Skulle du alligevel være så uheldig, at du får indbrud, kan du ved hjælp af TV- eller videoovervågningen få et billede af tyven, som hjælper politiet i deres arbejde med at fange vedkommende.

Er du i tvivl om, hvordan du griber det med videoovervågningen an, kan det i høj grad betale sig at tage kontakt til en specialist som CERTEGO. CERTEGO er meget velbevandret inden for diverse sikkerhedsløsninger, og de kan give dig kyndig vejledning om, hvilken system der egner sig bedst til dine behov – uanset om det er i privat- eller arbejdsregi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *