Den rigtige maling er en god start

Første skridt med professionel maling

Når man sætter i stand eller nyindretter, så er mange ting man kan gøre selv. Vi har alle forskellige styrker og erfaringer, men mange af disse er også nemme at overvurdere. Det vi helt sikkert har, det er vores egen stil og smag. Selvom boligprogrammer og magasiner kan inspirere os, så er det i sidste ende vores egen smag, der skal have lov at dominere. Ellers vil det føles fremmed, man kan ikke blot bo i en tilstræbet stil, der ligger fjern fra ens egne mavefornemmelser. Udover at vælge vores stil, så er der også mange der mener sig i stand til at klare malingen selv. Det er uden tvivl muligt, mange mennesker maler selv. Men jeg vil i denne lille artikel argumentere for, at det første skridt ind i en smuk bolig, det tager man ved at kontakte en professionel maler.

Hvad fagmanden kan

Vi ved alle at en VVS-mand er uundværlig i mange situationer, og det samme gælder de fleste håndværk, lige fra murer og tømrer, til glarmester og skrædder. Men malermesteren møder ofte den usagte ån, at folk undlader at bestille ham eller hende, og i stedet vælger selv at svinge penslerne. Den faglærte maler har imidlertid en vældig viden og erfaring, som viser sig klokkeklart i de flotte resultater som pågældende på daglig basis disker op med. Når man skal til at istandsætte, eller indrette helt fra bunden, så vil en korrekt og detaljeorienteret maling skabe det grundlag af kvalitet, som derefter vil gennemsyre resten af projektet. Det er et spørgsmål om at få sat barren højt, så alle involverede, uanset om det er familiemedlemmer eller andre fagfolk, ikke lader sig friste af at gå på kompromis med kvaliteten.

God stil skriger på fagfolk 

Du er nok klar over det, mere eller mindre bevidst, men den hjemmegjorte vægmaling kan man godt genkende, og den vækker hos alle folk minder fra dengang man malede sin første lejlighed. Det vækker minder fra et kollektiv man besøgte til en fest og til sjuskede lejligheder man stødte på op igennem ens 20ere. I det næste kapitel af livet, hvor man har et fast arbejde, og har både råd og interesse i at holde et vist niveau i indretningen, der er det virkelig synd at gå på kompromis med kvaliteten af den maling og det malerarbejde, der pryder væggene i hjemmet.

Ikke så dyrt

Det er en almindelig misforståelse, at ethvert opkald til en håndværker koster dyrt. Naturligvis skal man have pungen op af lommen, men i forhold til den tid man sparer, og det kvalitetsløft man får for pengene, så er det ikke dyrt overhovedet. Professionelle fagfolk bruger mindre tid og laver færre fejl, og deres timeløn er sandsynligvis omtrent den samme som din. Så der er ingen grund til ikke at udfordre ideen om at man selv kan male, gå efter et ordentligt stykke arbejde, og simpelthen bare få ringet til en rigtig maler. Det er det hele værd og så er det første skridt vel taget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *