En glad vaper

Nu er det efterhånden nogle år siden, at jeg begyndte at dampe. Du ved: ryge på e-cigaretter. Det har været en lang rejse for mig at holde op med at ryge almindelige cigaretter. Flere mislykkedes forsøg bevirkede, at:
1: Jeg tog på i vægt, fordi i de perioder, hvor jeg ikke røg, købte jeg en masse slik som kompensation.
2: Jeg blev mere eller mindre deprimeret og utilfreds med mig selv, fordi jeg følte, at jeg ikke kunne nå et mål, jeg havde sat mig.

Dampe i stedet?

Da jeg var ved at blive desperat over min manglende selvtillid, besluttede jeg at forsøge med at dampe. Nogle af mine venner havde faktisk skiftet fra tobak til e-cigaretter. De havde fortalt mig, at det slet ikke er så svært.

Jeg skulle dog først live overbevise mig selv om, at det slet ikke er så dårlig en idé at bede en af mine venner om hjælp til at købe en e-cigaret. Det var lidt af et nederlag at måtte bede om hjælp til det. Men der var faktisk en veninde, som sagde, at hun selvfølgelig gerne ville hjælpe mig. Det kan nemlig være lidt forvirrende i begyndelsen. Der er så mange ting, man lige skal lære. Men når man er i gang, så bliver det til en bagatel.

Forretning med e-cigaretter

Min veninde aftalte derfor at mødes nede ved en forretning, der sælger e-cigaretter, og så ville hun fortælle mig om, hvordan hun selv var kommet i gang med at dampe.

Vi mødtes, og jeg må sige, at de sværeste for mig, var at vælge en e-cigaret med et flot design. Man kan jo få dem i alle mulige farver. Nogle er ret flotte. Andre er sådan lidt robuste at se på. Og man kan faktisk også selv bygge sin egen e-cigaret.

Men ikke kun var det svært at finde en pæn e-cigaret. Jeg blev nemlig meget overvældet af at få at vide, at man kan få e-væske med så mange forskellige smage. Nogle smager ligesom slik. Andre smager af tobak. Og for at få min forvirring gjort total så fandt jeg jo også ud af, at man kan få e-væsker med og uden nikotin.

Den rigtige e-cigaret til mig

Det tog en del tid at finde en e-cigaret til mig. Vi fik en god snak med ejeren af forretningen. Han anbefalede mig, at jeg købte et begyndersæt og valgte nikotin e-væske til at begynde med. Han forklarede mig, at det vil være muligt ganske stille og roligt at nedsætte indholdet af nikotin, og det var jo egentlig det, jeg gerne ville opnå. At blive fri for nikotin. Han anbefalede, at jeg også forsøgte mig lidt med e-væsker i forskellige smage.

Der er nogle, der måske dufter lidt for kraftigt af vanilje, mens andre har en udpræget smag af mentol. Det er lidt ligesom med traditionelle cigaretter. Nogle smager meget af mentol, andre har den der karakteristiske smag af orientalsk tobak. Det er noget, man prøver sig frem med.

Væske med nikotin

Vi endte med at købe et begyndersæt til mig. Jeg fik nikotin e-væske med mig, og jeg begyndte at dampe. I dag er jeg nikotinfri. Ikke mindst takket være den gode guide til e-juice, jeg fandt her: https://www.justvape.nu/da/begynderguide-til-den-bedste-e-juice/

Tak for inspiration til et sundere liv – du har hjulpet mig så meget, Bucky.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *