Hvor god er din Internet forbindelse?

De fleste tror, at fordi Danmark har et af verdens bedste IT infrastrukturer, så har alle en god og hurtig bredbåndsforbindelse. Men sådan er det desværre ikke i virkelighedens verden.

Hvor god dit bredbånd er, kommer simpelthen an på hvor du bor. I hovedstaden og de store byer har du i hvert fald 4G og nu også 5G mobilnet. Det betyder at du kan få lynhurtigt og stabilt Internet uden ledninger. Derudover er der TV kabler og også fibernet. Hvor der ikke er fibernet, vil du i hvert fald have Kabel TV.

Men det er noget andet når du bor udenfor de største byer. Så er der ingen garanti for, at du får en god bredbåndsløsning.

Dårlig Internet i Whiskybæltet?

Det lyder som en joke. Men hvis du bor omkring Hørsholm eller Helsingør, kan det sagtens være den ubehagelige virkelighed. Nord for København kan ikke ligefrem kaldes for et udkantsområde. Men her er der alligevel mange lommer, hvor du ikke kan få en fornuftig bredbåndsforbindelse.

Problemet skyldes, at mange stadig får deres Internet igennem op til 80 år gamle telefonledninger. Og det er meget begrænset hvad disse tynde kobberledninger kan levere.

Den maksimale hastighed for kobber ligger på 30 mb/s. Det er det tekniske maksimum. Men det gælder kun under de mest optimale forhold. Virkeligheden er sjældent optimal. Så i praksis må folk nøjes med 10 – 15 mb/s, selv om de betaler for 30.

Hvad kan du gøre?

Faktisk ikke ret meget. Du kan tjekke om, eller hvornår der vil komme hurtigt mobilnet i dit område. Eller du kan skrive til TDC og spørge om eller hvornår der måske kommer fibernet.

Der kan du købe møbler online. Det er praktisk, og sikkert. Med online handel har du tilmed altid 14 dages fortrydelsesret. Dvs. at du kan sende dine varer tilbage og får pengene retur. Du behøver ikke engang angive en begrundelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *