Ny trend skylder ind over Danmark

Har I bemærket det? Når I kommer på besøg hos venner og bekendte? Nå ikke, så se efter næste gang I kommer rundt i diverse hjem og i vil bemærke at sådan henslængt på et lille bord et stak udvalgte seriøse bøger. Ikke sådan nogen der købes i supermarked, men gerne nogle ældre gedine bøger. Du vil måske ligefrem kunne konstatere at beboerne er ved at indrette et mindre eller større bibliotek. Kikker du efter her, vil du som bøgerne, der lå lidt tilfældigt henslængt på et bord, se at kvaliteten garanteret er helt i top. Det er den nye trend. Unge og yngre er begyndt at samle på bøger, nogen med relation til deres arbejde, andre og det er mere sandsynligt af personlig interesse. Disse bøger kan ejeren ikke køber i supermarked og spørger du ind til hvor han har dem fra, vil han sikker fortælle dig, at han, han har søgt efter bøgerne på internettet. Så vil du få en lang forklaring om beværlighederne, lad mig fortælle dig om sådant et besøg: “Først søgte jeg på salg af bøger, der brugte jeg en del tid og fik da også købt et par gode bøger, de her denne … Derefter gik jeg mere specifikt til værks, og søgte på antikvariske bøger. Se det gav virkeligt poto. Derfor kan jeg gå forbi et bog antikvariat uden jeg lige skal ind og kikke. Dagligt sidder jeg og løber igennem om der er kommet nye emner ind af interesse.” 

Han er nu ikke den eneste. Flere i min bekendskabskreds har bøger sådan bare liggende eller er begyndt eller har allerede anskaffet sige et mindre eller større bibliotek. Min interesse går i retning af mad. Så måske skulle jeg følge trop og selv starte op begynde at købe gamle kogebøger, bare nogle få interesante, f.eks Ali Baba til at begynde med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *