Sådan får du mere luft i privatøkonomien

Kunne du også godt bruge noget mere luft i privatøkonomien? Du kan være sikker på, at du bestemt ikke er den eneste der gerne vil have plads i økonomien til at gøre noget mere at det sjove.

Det kan dog være svært at vide hvad man kan gøre, for at skabe plads i sin økonomi – specielt hvis det hele virker så uoverskueligt at det næsten gør ondt at tænke på det. Du gør derfor klogt i at læse med her, og få tre gode råd til hvordan du kan skabe luft i din økonomi.

Skær ned på de faste udgifter

Et sted hvor der kan være rigtig mange penge at hente, er i de faste udgifter. ’Hvordan det?’, tænker du måske, specielt når der ligger i udtrykket faste udgifter at de er faste.

Det kan faktisk godt lade sig gøre at formindske dem, hvis bare man er frisk på at gøre forarbejdet for det. Dan dig et overblik over hvad du reelt set betaler fast hver måned, og begynd derefter på at undersøge om det kan gøres billigere.

Ofte kan du finde en billigere udbyder af dit mobilabonnement, internetpakke eller noget helt tredje. En anden ting du kan gøre, er at undersøge hvor meget du faktisk får brugt af det du betaler for hver måned. Måske har du et mobilabonnement med 20 GB data. Bruger du reelt set kun 10 GB, kan du altså spare penge hver måned ved at vælge et andet abonnement. Det samme gælder selvfølgelig også for din Tv- og internetpakke.

Prioritér dine udgifter

Det siger sig selv, at vil man have luft i økonomien, må man skære ned på nogle af sine udgifter. Det betyder altså, at du ikke kan få det hele, men bliver nødt til at træffe et valg om hvad du vil bruge dine penge på, og hvad du ikke vil bruge dine penge på.

Vil du have penge til en tur i en forlystelsespark med børnene, må du nedprioritere noget andet. Du kan altså være nødt til at skulle ofre cigaretterne, fredagsslikket eller de fire forskellige streamingtjenester du har.

Gør du det, vil du ikke fortryde at du ved at sige nej til noget også siger ja til noget andet. Det vil helt sikkert være det værd i sidste ende.

Måske er du nødt til at låne penge

Den allersidste mulighed du har for at skabe mere luft i økonomien, er at låne penge. Det er noget du absolut kun skal gøre, hvis du ved at du kan betale pengene tilbage igen på et senere tidspunkt fordi du vil få flere penge mellem hænderne.

Er du registreret i RKI, kan det faktisk godt lade sig gøre at låne penge alligevel! Det kan du læse meget mere om på laanpengetrods.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *