Sid godt ved klaveret

Flot enkel klaverbænk

Er du glad for musik? Du spiller måske selv på et instrument. Du nyder at sidde med din guitar eller ved dine trommer. Måske er det et piano, du bruger timerne ved. Det er dejligt at kunne slappe af med selv at lave sin egen musik. Vi, der ofte spiller derhjemme, har ikke kun glæden og fordelene ved at kunne spille selv. Vi har også ofte glæden af, at vores familie udtrykker, at den også nyder musikken, vi spiller. Der er ikke noget bedre end at sætte sig til klaveret og få hele familien til at synge med. Om det er højskolesange, morgensange, eller salmer er sådan set ligegyldigt. Det er samværet, vi har omkring musikken, som betyder meget.

Hårdt ved ryggen

Men når vi nu sidder der på en lidt hård stol og spiller – måske i flere timer – så kan det blive trættende. Derfor stopper vi. Til stor fortrydelse for familien, som gerne lige ville synge endnu en sang. Vi har nemlig ikke sørget for at sidde korrekt ved klaveret. Vi sidder på en stol, som enten er for høj eller for lav til vores krop. Og når man spiller klaver, er det faktisk vigtigt, at man sidder korrekt. Ikke kun at ryggen er rank, og fingrene ligger tæt på tangenterne. Vi skal faktisk helst sidde så højt, at vi kan slappe af i skuldrene og benene. Selvfølgelig skal vi også kunne nå tangenterne med hænderne, uden at vi bøjer akavet i håndleddet. Pedalerne skal vi også helst kunne nå.

Klaverbænke på tilbud

Hvis glæden og musikken skal blive bedst, så er det derfor vigtigt, at vi har en god klaverbænk. Og lige nu, så har vi faktisk også chancen for at kunne købe klaverbænke på udsalg. (Hurra!)

Måske har du ikke fået købt en klaverbænk, fordi du egentlig ikke bryder dig om sådan et møbel. Det passer måske ikke helt i stilen, som du har indrettet dit hjem i. Men gør et klaver det? En klaverbænk passer ofte godt i stilen til et klaver. Derfor skal du ikke snyde dig selv for at få mere glæde ved klaveret ved at undlade at købe den klaverbænk, som du egentlig godt ved, ville kunne gøre din og familiens musikoplevelse bedre.

Et beskedent møbel, ikke?

En klaverbænk er jo i virkeligheden et forholdsvist lille møbel. Det vil ikke dominere i dit hjem. Du vil sagtens kunne finde en klaverbænk, som er helt neutral og samtidig praktisk. Du behøver nemlig heller ikke at have dine nodeark liggende i en bunke på klaveret. Ofte har klaverbænke nemlig indbygget et rum i sædet. Det er lige præcist beregnet til, at du lægger nodearkene deri, så de ikke ligger og samler støv i de perioder, hvor du har for travlt til at kunne spille.

Så lyt til en erfaren pianists råd: Du skal købe en klaverbænk. Du vil forstå, hvorfor, når du har fået den sat op i den rigtige højde til din krop og dit instrument. Musikken vil blive en ny og bedre oplevelse for dig og din familie.

Og spisebordsstolen, som du altid flytter rundt, når du skal spille, kan blive sat tilbage på plads ved bordet – permanent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *