Ting du bør overveje før du låner

Vi kommer alle i en eller anden situation på et tidspunkt i vores liv, hvor vi har brug for at optage et lån. Der er dog nogle ting vi bør overveje, før vi går i gang med at låne løs.

Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd om hvad du bør tænke på, før du går i gang med at låne penge.

Lån eller kredit?

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvorvidt du skal optage et lån eller hvorvidt du blot skal køre på kredit. Hvis du for eksempel skal ud og købe nye møbler, så er det et lån du skal have fat i. Med et lån får du alle pengene udleveret på en gang og kan benytte dem med det samme.

Men hvis du blot gerne vil have en reserve at trække på, så er det i stedet for en god idé at lån penge kredit. Typisk er der heller ikke nogen dato for, hvornår denne kredit skal betales tilbage igen. Der er på den måde en vis form for fleksibilitet, når man låner på kredit. Dette kan være rigtig rart at benytte sig af, hvis man generelt ikke har så meget luft i økonomien tiden.

Hvilket lån har du brug for?

Der er ret store forskel på lån og ofte hænger disse forskelle sammen med, hvor mange penge det er du kan låne af gangen, samt hvilket formål du har med at låne disse penge. Der er for eksempel stor forskel på et forbrugs lån og et huslån.

Et forbrugslån er et lån man kan tage, hvis man har brug for at forøge sit forbrug i en kortere periode. Det kan for eksempel være, at man har brug for at købe en ny opvaskemaskine eller noget vintertøj. Et huslån bør derimod benyttes til netop at købe et hus.

Forskellen mellem disse og andre lån kommer også til udtryk gennem lånebetingelserne. Disse er nemlig også forskellige alt efter hvilket lån du optager.

Det er en god idé altid at læse disse lånebetingelser ordentligt igennem, før du optager et lån. På den måde er du sikker på, at du altid er indforstået med hvad det er du skriver under på.

Har du brug for et lån?

Til sidst er det naturligvis også vigtigt at pointere, at det ikke er altid man har brug for at optage et lån. Nogle gange kan vi blive fristet til at gøre det, selvom det egentlig ikke er nødvendigt, hvis vi tager et objektivt kig på vores egen økonomi.

Det kan være meget fristende at gå i gang med at optage lån, når der for eksempel kommer nye produkter på markedet. Hvis du gerne vil have fat i den nyeste mobiltelefon, computer eller spillekonsol, er der mange af os der kan være fristet til at optage et lån. Men det er ikke nødvendigt i disse situationer.

Når man optager lån, bliver selve købet automatisk også dyrere på længere sigt. Dette skyldes at der netop falder renter på selve beløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *