Derfor er varemærkeregistrering vigtigt for din virksomhed

Har du en virksomhed? Og vil du gerne have registreret dit varemærke? Så er du kommet til det helt rette sted. For på linket her om varemærkeregistrering kan du få en masse informationer om varemærker, registreringen af disse og meget mere. Hvis du vælger at læse med i artiklen her, får du et godt overblik over, hvorfor en varemærkeregistrering er vigtigt for din virksomhed.

Hvad er et varemærke?

Det første spørgsmål, som sikkert dukker op i hovedet på dig, er selvfølgelig: Hvad er et varemærke? Det er heldigvis ret simpelt at svare på. Et varemærke er nemlig det, du viser af din virksomhed ud til verden. Det er for eksempel det, som dine kunder vil kunne genkende din virksomhed på. Samtidig skal varemærket også kunne sende et signal om dine produkters eller tjenesteydelsers kvalitet, prisklasse og unikke kendetegn. På den måde kan dine kunder og forbrugerne nemt kende forskel på din virksomhed og på andre virksomheder i den samme branche. Derfor er et varemærke vigtigt, så du kan beskytte din virksomheds brand. På den måde kan du altså styrke din forretning og indtjening.

Registrering af varemærker i Danmark

Fordi du har din virksomhed i Danmark, er det altså en god ide at benytte sig af en varemærkeregistrering i Danmark. Det kan du gøre hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Så kan du for eksempel varemærkeregistrere dit logo, bestemte navne, bestemte ord eller dit slogan i hele Danmark. Så er der ikke nogen andre, som kan benytte sig af netop de ord, logoer og så videre, som din virksomhed benytter. Altså er det en god ide at bruge varemærkeregistrering, når du gerne vil styrke din virksomheds position på markedet i Danmark.

Registrering af varemærker i EU

Vidste du, at du faktisk også kan få en varemærkeregistrering af dit varemærke i EU? Med sådan en varemærkeregistrering kan du få beskyttet din virksomheds rettigheder i hele den Europæiske Union. Så er der ingen andre virksomheder i EU, som må bruge de samme logoer, slogans og så videre, som din virksomhed benytter. En varemærkeregistrering i EU er altså noget, du burde overveje, hvis din virksomhed sælger produkter eller tjenesteydelser i Europa. Så kan du markere din position i EU.

Hvorfor er det vigtigt at have et registreret varemærke?

Jamen, hvorfor er det så vigtigt at have en varemærkeregistrering til din virksomhed? Det er det, fordi du ellers kan komme i store vanskeligheder, hvis en anden virksomhed pludselig vælger at ville hedde det samme, som din virksomhed hedder. Og selvom du kom først, kan du risikere at skulle betale godtgørelse eller starte forfra med din markedsføring, hvis den nye virksomhed vælger at varemærkeregistrere sig selv, før du gør. Så skynd dig ind og få din virksomhed varemærkeregistreret, hvis du ikke allerede har fået det gjort. Du vil helt sikkert ikke komme til at fortryde det, og du vil kunne beholde din virksomhed og dit varemærke i lang tid. Husk også at gensøge om dit varemærke, hvis du tidligere har haft et til din virksomhed. Registreringen gælder nemlig kun i 10 år i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *