Det sikre valg

”Nu har vi ikke været på ferie i udlandet i snart 2 år. Og med de nye tendenser med stigende smittetal og flere og flere patienter på intensivafdelingerne, så er det altså på tide, at vi indser, at vi ikke kun skal sidde her og være selvmedlidende over ikke at kunne rejse ud i verdenen, fordi vi ikke længere tør. Vi må lære at tænke lidt anderledes”. Det er min mand, der taler til mig. Han er lidt sur på mig, fordi jeg har beklaget mig, over at vi ikke benyttede chancen, vi havde i sommers til at rejse ned til nogle varmere himmelstrøg. Han har faktisk ret. Vi må vist lære, at vores liv er blevet ændret, og ikke hænge fast i gamle mønstre.

Det danske ferieliv

Jeg er måske lidt langsom til at indse det. Ikke desto mindre, så ærgrer det mig, at vi ikke har været ude at rejse i meget lang tid. Ok, vi har da været på rejse her i Danmark. Og det har da også været vidunderlige ferier, vi har holdt. Faktisk så kan jeg godt huske den første sommer, hvor vi ikke kunne rejse. Vi rejste til Nordjylland og boede i et sommerhus i 3 uger. Vi udforskede den del af landet. Og der var smukt. Og mange interessante, små ting at se og opleve – også selvom der var lukket mange steder. Efter den ferie talte min kæreste og jeg meget om, at vi skulle købe et sommerhus og, så nyde mere af Danmark. Vi vendte og drejede ideen. Vi diskuterede i en uendelighed.

Vi brugte faktisk mange weekender på at lede efter sommerhuse til salg. Tanken om at eje et sommerhus var ikke så skræmmende efter den ferie. Inden da havde det ellers været helt utænkeligt for mig, at vi skulle binde os økonomisk med et sommerhus: Det er jo en ekstra forpligtigelse at eje et sommerhus. Der er noget med vedligeholdelse – både af hus og grund. Og så var der også min idé om, at man binder sig til at bruge alle sine ferier, weekender og fridage i sommerhuset.

Et sommerhusfirma der kan

På trods af diskussionerne endte det med, at min mand henvendte sig til et sommerhusfirma, der kunne hjælpe os med at finde et lækkert sted. Vi købte et sommerhus. For et lille, halvt års tid siden. Og hvad fik mig til at give efter for min mands ønske? Det var argumenterne om, at det behøver ikke at være en så stor forpligtigelse som jeg forestiller mig, det er. Man kan godt eje et sommerhus og samtidigt nyde, rejser ud i verden.

Der er jo mange muligheder for at leje sommerhuset ud. Det vil give nogle penge, som eventuelt kan bruges til at rejse til eksotiske steder for. Og der ikke nogen, der siger, at man absolut skal opholde sig i et sommerhus, hver eneste weekend eller fridag. I dag er jeg faktisk glad for, at sommerhusfirmaet, som hjalp os med at finde et lækkert sted, findes. Hvis ikke de havde hjulpet min mand, så tror jeg nemlig, at vi stadig ville diskutere for og imod et køb af et sommerhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *