Hjælpe mennesker med behov

Der er faktisk mange mennesker, der gerne vil hjælpe andre mennesker. Det er ofte mennesker, der involverer sig meget. Til tider for meget. Det kan gøre skade på dem. Også selv om deres første intention var at hjælpe. Det er jo sådan, at når man gerne vil hjælpe et menneske, så kommer der følelser med ind.

Ikke sundt

Det er ikke altid sundt. Især ikke, hvis det menneske, man gerne vil hjælpe fx, har stress. Du kan gøre alt, hvad du kan for at hjælpe. Men det kan gå galt. For den du vil hjælpe, og for dig selv.
Derfor bør du tilegne dig nogle redskaber, så du kan hjælpe på en frugtbar måde uden at skade andre eller dig selv.

Du kan blive stresscoach

Du kan fx tage en uddannelse til stresscoach, hvor du ikke kun lærer om, hvordan du behandler stress hos andre mennesker, du lærer også, hvordan du kan distancere dig selv fra din patients situation, så du ikke selv bliver offer for en svær situation. Giver det mening for dig? Det håber jeg sandelig. Vi ser nemlig ofte mislykkede forsøg på at hjælpe mennesker med stress, som ender, i at et godt venskab eller et parforhold går i stykker. Og det er altså synd.

Det tager tid

En stresscoach uddannelse ville have været løsningen i de situationer. Desværre var den hjælpsomme person ikke klar over, at det ikke kræver så meget tid at tage en stresscoach uddannelse. Der er mange muligheder for at få en uddannelse som stresscoach – og du behøver ikke at have særlige kvalifikationer. Du skal naturligvis interessere dig for, hvad stress er – og du skal naturligvis også afsætte lidt tid til at tage uddannelsen. Men ikke mere end, at du sagtens kan blive stresscoach i løbet af et års tid. Der vil være dage, hvor du skal følge seminarer og lektioner, men meget af uddannelsen består også af selvstudier, som du selv kan tilrettelægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *