Høj skat på aktieudbytte – har du styr på den?

Danmark har den 3. højeste skat på aktieudbytte, hvis vi kigger på landene i OECD. Dette skriver CEPOS i en artikel. Dette kommer som en overraskelse for mange investorer, når de investerer for første gang. Det er jo ikke så logisk, når pengene allerede er blevet beskattet. Vi betaler allerede en høj skat, når vi tjener pengene, hvorfor skulle vi så ikke kunne investere dem uden at skulle beskattes ekstra meget. Dette gør det svært at skabe en formue i Danmark – desværre.

Her er satserne

Man skulle tro, at der var en flad skat på aktieindkomst, så man nemt kunne regne det ud. Det er der desværre heller ikke. Det er egentlig ikke svært at regne skatten ud, men det er virker bare mærkeligt, at systemet skal være skruet sammen på den måde.

Har du en aktieindkomst på op til 56.500 kroner i året 2021, så skal du betale 27% af indkomsten i skat. Kommer du over dette, så skal du betale 42% af det resterende beløb. I mange andre lande er skatten bare flad, så du betaler en lavere skat end i Danmark, og denne gør sig gældende for det fulde beløb og ikke de her små beløb, som vi ser i Danmark.

Lige nu er der et forslag om at sætte denne skat op til 45%, da et eller anden udspil skal finansieres. Dette er dog blevet mødt med en masse kritik, hvilket er forståeligt.

Pas på med kryptovaluta

Man handler med kryptovaluta på en helt anden måde end med aktier. Det er meget normalt, at hvis man har bitcoin, så sælger man det mod noget andet. Så handler man meget frem og tilbage mellem valutaer. I Danmark anses det dog for køb og salg, og dermed er det ikke en god idé at gøre disse ting. Du kan komme til at skylde flere penge end du har tjent, fordi skatterne og fradragene ikke er symmetriske. Det kan være svært at regne på, så du bør få hjælp til at danne en skatterapport af dine kryptohandler her: https://bitcoinskat.dk/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *