Mange bruger kviklån op til jul og mærkedage

Når man i forvejen lever en travl hverdag året rundt, hvor der skal være plads, tid og råd til både transport, fritidsaktiviteter, husleje, mad, faste udgifter og fornøjelser, er det svært for nogle at få råd til en opsparing. Dette medfører for mange, at de i forbindelse med mærkedage og juletiden optager kviklån, på den måde er der råd til det hele, uden at man skal stresse yderligere op til disse mærke- og helligdage. I forbindelse med tilbagebetaling af disse kviklån vælger de fleste at tage ekstra vagter eller timer på arbejdet.

Der findes mange forskellige typer kviklån i Danmark, derfor kan det være svært at finde det helt rigtige, således at man får flest penge til de mindste renter og gebyrer. Derfor kan det godt betale sig, at man undersøger de mange forskellige muligheder for kviklån og ikke blot optager lån det første og bedste sted man finder, da især rente- og gebyr udgifterne varierer mellem låneudbyderne. For nogle kan man godt sidde tilbage med følelsen af at blive snydt, efter at have optaget et kviklån, dette skyldes naturligvis kun at man finder et billigere tilbud et andet sted med lavere renter, se fx denne side, hvor der er mange muligheder for et kviklån.

Find det kviklån, der passer til dine behov

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at optage et kviklån, og modsat ens bankfilial, er låneudbydere stort set ligeglade med, hvad pengene de udlåner bliver brugt til. Det gælder derfor om at finde dét kviklån, der bedst matcher ens behov. Dette gælder naturligvis både i forbindelse med størrelsen af det beløb man ønsker at låne, ens forbehold omkring tilbagebetaling og renter på selve lånet. Men også ens behov i den efterfølgende periode, hvor lånet skal betales tilbage.

Sidstnævnte er især vigtig for at man som forbruger undgår den onde cirkel, der omhandler at man optager et lån og efterfølgende ikke kan tilbagebetale dette, hvorefter man må ud og optage flere kviklån, eller låne fra andre vigtige poster i hverdagen, for at lånet reelt set kan tilbagebetales ifølge aftalen. Det er derfor fra starten vigtigt, at man husker på tilbagebetalingsfristen.

Optag kun kviklån, hvis du har råd

Der er mange ting, der spiller ind i forbindelse med optagelse af kviklån, det kan være at man er virkelig økonomisk belastet i en enkelt måned, eller at der i forbindelse med jul, mærkedage eller ferier er behov for en ekstra skilling til gaver og fornøjelser. Dog bør man altid huske på, at det kan være en dyr fornøjelse af optage et kviklån, og at ens kreditorer ønsker at få deres penge og renter tilbage så hurtigt som muligt.

Det er derfor vigtigt, at man før optagelsen af et kviklån sætter sig ned og regner på, om man har råd og mulighed for at kunne betale lånet tilbage inden betalingsfristen. Ofte har man minimum 30 dage til at tilbagebetale beløbet plus renter, men hos nogle udbydere er denne frist kun 14 dage, hvilket man skal være opmærksom på, inden man trykker på låneknappen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *