Personlig udvikling med coaching

Det sker ofte for os, at vi har nogle mål. Vi tror, vi har nogle mål. Men vi når dem aldrig. Og der kan være rigtigt mange gode grunde til, at vi ikke når dem. Det kan være frustrerende for dig at tænke på, at du ikke nåede at få løbet hver morgen i den uge, som lige er gået. Det kan være nedslående at tænke på, at du ikke nåede den deadline, du egentlig havde sat dig. Og det kan faktisk være så frustrerende at indse, at du fravalgte løbeturene, eller at du valgte at bruge tiden på noget andet end bare at knokle for at nå en urealistisk deadline.

Forvirrende måske

Det kan være ret forvirrende. Og i nogle af de perioder, som vi alle sikkert har oplevet, hvor vi bare ikke kan vælge – fra eller til – kan det være meget fornuftigt, at vi lige får en tredje person med ind i vores liv: En coach. Et forløb med en coach behøver ikke at tage mange timer. Og det foregår oftest på den måde, at coachen spørger ind til forskellige dele af dit liv. Ikke fordi han eller hun vil snage. Der bliver spurgt ind, fordi coachen vil finde ind til kernen, der bevirker, hvorfor du ikke kan – eller vil – vælge. Det kan være lidt svært at tale med en coach første gang. Men efterhånden som din tillid til coachen vokser, vil du opleve, at du selv får mere og mere afklaring over, hvorfor du fravalgte det ene eller tilvalgte noget helt andet – og ikke nåede dine mål.

Personlig coach var løsningen

En af mine bekendte er et levende bevis på det. Han kontaktede en coach i Aarhus til personlig udvikling (det er der, han bor!) fordi han var dybt frustreret over ikke at nå sit mål om at tabe 10 kilo på et år. Han havde sat en hel del delmål op for sig selv. Det første var, at han skulle have tabt 5 kilo omkring den 1. juli. Han nåede ikke sit mål. Og han kunne ikke forstå det. Et lille tal, for ham. Men måske ikke et lille tal for hans krop.

Samtalerne med coachen hjalp ham til at indse, at han i sin fantasi havde sat et mål, som ikke var realistisk for ham med den livsstil, han har. Han indså, at coachen fik ham til at se på sine mål med andre øjne: Spring ikke ud i et projekt uden at have undersøgt forholdene bag det grundigt.

Coachingen gav klarsyn

Coachen fik med andre ord talt med ham til et punkt, hvor han begyndte at undersøge, om der er fødevarer, som han skal holde sig fra. Han begyndte at granske i, hvorfor han ikke holdt sig form. Han begyndte at kunne gøre noget effektivt ved de forhold, som bevirkede, at han ikke tabte sig.
Et banalt eksempel, måske. Men det er sandt. Min bekendte har tabt de 10 kilo, han ville af med, fordi coachen lærte ham at tænke på sig selv, og ikke bare, kaste sig ud i en slankekur. Og har der været en diætist med ind over? Nej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *