Rejser i 2022

Nåda, det har givetvis været en skuffende jul for mange mennesker. Dagene lige inden jul var jo præget af den nye omikronvariant af Covid. Mange rejsende, som måske havde booket flybilletter til London, så, at deres fly blev aflyst. Endnu flere har sikkert oplevet, at der var flyforsinkelse. Aflysningerne skete jo, fordi mange passagerer aflyste deres rejse, på grund af at de var smittede. De oplevede jo, også at flypersonalet var blevet smittet – så der var simpelthen ikke flykaptajner og kabinepersonale nok til, at det var forsvarligt at flyve. Trist. Meget trist. Generelt var vi jo lige ved at finde tilbage til en form for hverdag, hvor rejser kunne ske. Så længe vi bare passer på.

Kompensation ved forsinkelser

Men ved alle de mennesker, der oplevede alvorlige flyforsinkelser egentlig, at de kan få kompensation, alt efter hvor lang flyforsinkelsen har været? Ved de, at der findes tjenester, som påtager sig opgaven at føre al korrespondancen med flyselskabet? Det kan jo være en meget stor udfordring at skulle i dialog med et stort flyselskab. Også selvom selskabet sikkert har lidt store økonomiske tab, siden Covid brød ud.

Hvis det var mig, der havde været udsat for flyforsinkelse i flere timer – og dermed havde udsat mig selv for endnu større smittefare, fordi jeg sad lukket inde i lufthavnsbygningen, så ville jeg gøre følgende: Henvende mig til flyselskabets informationskontor for at få udleveret adresser, blanketter mv., som skal bruges, når man vil klage. Derefter ville jeg med det samme finde en af de tjenester, der har udviklet erfaring og ekspertise i at tackle korrespondancen omkring flyforsinkelsen.

Det skulle være tilstrækkeligt, så jeg kunne få kompensation. Men jeg ville også ansætte en god advokat, som ville kunne fortælle flyselskabet, at det har handlet uansvarligt. I de travle perioder – fx i juleperioden – så bør de kunne tage deres forholdsregler og ansætte mere personale, så de lange flyforsinkelser kan undgås.

Kulden sender tankerne til det græske

Her i de sidste par dage, hvor det har været rigtigt koldt, har du sikkert valgt at komme med på mit hold. Vi er nemlig mange, der ser frem til, at den indeværende bølge af Covid bliver mildere, og at vejret bliver bedre. Vi er så småt begyndt at lægge planer for sommerferien. Og ja, det er slet ikke utænkeligt, at vi gør det samme, som vi gjorde i sommers. Vi vil gerne finde en rejse eller bare flybilletter til Grækenland igen.

Det var jo vidunderligt dernede. Varme, sol, god mad, venlige mennesker – og man mærkede jo ikke noget til, at vi var inde i en pandemi. Vi fik da også lært at sige ’jiassou’, som betyder skål. Vi fik også forklaret, at ordet ikke kun betyder skål. Det betyder også ’til dit helbred’ og antyder dermed et ønske om, at det glas retsina, vi drak, må give os et godt helbred. Det siges jo, at det er sundt at drikke et lille glas vin hver dag – men kun et!

Vi nød dagene nede på Kreta. Og vi lovede faktisk hinanden, at vi gerne vil tilbage til en anden af de græske øer igen.

Leder du også efter rejser?

Derfor leder du måske også efter en af de mange forskellige rejser til Grækenland igen. Denne gang har du dog en lidt mere klar idé om, at du gerne vil til en mindre ø. Så du kigger efter specifikke øer. Måske Rhodos eller Santorini, som begge er berømte for dels deres historie og unikke natur. Måske kigger du bare efter en billig rejse til Grækenland, hvor du kan få lov til at lade børnene boltre sig ved en pool og på stranden, uden at du skal være bekymret for, at de kommer til skade.

Måske skal rejsen til Grækenland bare gå til Kreta igen. I lærte jo nogle ualmindeligt søde mennesker at kende, som I gerne vil mødes med igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *