Sådan slipper du af med mår på loftet

En mår ser måske sød ud, men det er absolut ikke en gæst, du gerne vil have besøg af. Den har nemlig en tendens til at sprede en kraftig, afskyelig stank over alt, hvor den kommer med både ekskrementer og urin – og døde byttedyr, som måren ikke får spist op. Måren er også glad for at bruge sine skarpe tænder og kløer til at bide og kradse i alt, hvad den kommer i nærheden af, bl.a. isoleringen. Sidst men ikke mindst er måren også en larmende gæst, og fordi måren er nataktiv, vil der være kraftig larm i de tidligere morgentimer, hvis du har besøg af mår på loftet.

Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at slippe af med måren. Vi kommer her med nogle løsninger, der kan virke for dig.

Mårfælder

Du kan købe mårfælder i de fleste jagtforretninger – og den skal du stille op, hvor måren færdes, f.eks. ved et buskads eller langs en hæk. For at lokke måren, bør du lægge hønseæg med et lille hul i fælden. Du kan også lægge nogle æg forskellige steder nær huset, så måren lettere lader sig lokke af ægget i fælden. Hvis planen virker og du fanger en mår, skal du køre den meget langt væk fra din bopæl. En mår er nemlig god til at finde vejen tilbage over ret store afstande.

Stærkt lugtende stoffer

Måren bryder dig – ligesom os – ikke om stærkt lugtende stoffer som f.eks. naftalin og hjortetakolie. Du kan derfor hælde lidt af disse stoffer ud nær mårens opholdssteder. Det kan skræmme måren væk. Måren er dog meget hårdfør og vil i nogle tilfælde blot vænne sig til stanken – og så skal du også lige huske på, at du også selv skal kunne holde stanken ud.

Ultralydsapparat

Mårfælder og stærke lufte kræver en del arbejde fra din side og kræver også at du skal leve i nogle knap så behagelige omgivelser, imens du prøver at slippe af med måren. Det er ikke ideelt. Vi anbefaler derfor at du i stedet for anskaffer dig en Gnaversirene. Det er et ultralydsapparat, der udsender en højfrekvent lyd, som stresser måren og sender den på flugt. Det er en lyd, som måren ikke kommer til at vænne sig til ligesom lugten af naftalin eller hjortetakolie – og det er en lyd, som du ikke selv kan høre. Apparatet klarer altså hele arbejdet for dig, uden at du skal gøre meget mere end at sætte stikket i stikkontakten. Det er uden tvivl den nemmeste måde at slippe af med uønskede mår på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *