Sådan undgår du at dit hår bliver tørt

Føles dit hår tørt og ser kedeligt ud, så er det måske fordi at det er tørt og slidt. Men hår påvirkes også at vind og vejr, når vi går i bad, varme og kulde, klor, stylingsprodukter mm. Men der er heldigvis noget du kan gøre derhjemme, så du sikre dig et sundt og nærende hår. 

Brug olier 

Der findes en masse gode olier, som går ind og plejer dit hår, og som ikke koster en fomue. Måske du allerede har olierne i hjemmet, og så er det bare om at få det i håret. Olivenolie som du helt sikkert har stående ude i køkkenet, det er for eksempelvis godt til håret. CBD olie er der nogen der mener også er godt. Derudover kan du prøve med:

  • Kokosolie
  • Mandelolie
  • Ricinusolie
  • Jojobaolie
  • Majsolie 

Ovenstående olier indeholder masser af E-vitaminer, og derudover antioxidanter. Det går ind og reparerer skadet hår, og beskytter det. 

Brug god hårplejeprodukter

Hvis du vil give dit hår den mest optimale pleje, så bør du investere i en shampoo og conditioner andre steder end i dit lokale supermarkeder. Der findes gode shops på nettet hvor du kan købe plejeprodukter, som rent faktisk plejer og fugter dit hår. Hvis du er i tvivl om hvad der er godt, kan du spørge en frisør. 

Vask håret mindre

Du behøver ikke at vaske dit hår dagligt. For hver gang du vasker dit hår, så slider du på det. Derfor bør du vaske det, så lidt som muligt. De færreste af os, kan holde ud at gå rundt med fedtet hår, og derfor findes der noget så fantastisk, en tørshampoo. Den går ind og fjerner det fedtede look. Hvis du kan, så prøv at gå i bad hver 3. dag, gerne senere. 

Brug hårmaske

Ligesom du måske godt kan finde på at proppe en maske på huden i ansigtet, så er det også vigtigt, at du giver dit hår en maske. Det skal naturligvis være en god en af slagsen. Den vil gå ind og reparerer ødelagt hårstrå, give en masse fugt, og ikke mindst, vil det gøre det silkeblød. Hvis du ikke ønsker at ofre mange penge på en hårmaske, så kan du lave din egen ved hjælp af kokosolie. Kokosolie kan fugte dit hår, og pleje det, blot ved at du lader det sidde i håret 5-10 minutter. Mange propper også en hårmaske i håret om aftenen, og lader det virke natten over.

Husk vitaminerne

Ønsker du et synligt plejet hår, så er det også vigtigt at du får de rette vitaminer. Omega-3, er en fedtsyre, som er rigtig god til at give dit hår fugt. Spis Omega-3 dagligt, og du vil kunne se en forskel på dit hår. Derudover så er vitamin A, C og biotin også rigtig gode vitaminer, som går ind og har en effekt på dit hår. Ved indtagelse af henholdsvis omega-3 og vitaminpille, så kan du få dit hår til at skinne og se sundere ud. Dertil vil det også gøre det mere modstandsdygtig, som for eksempel overfor sol, hårfarvning og varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *