Snyd ikke forsikringsselskabet

Forsikring af hund

Hvis du har i sinde at fuske med din forsikring og prøve at redde dig lidt ekstra kontanter, så skal  du ikke prale med det på facebook. I dag bruger næsten alle forsikringsselskaberne facebook til at tjekke op på om deres kunder som har anmeldt skader, skulle være så smarte at prale med det på deres facebook profil eller hjemmeside.

Er du på udkig efter en oversigt over alle landets forsikringsselskaber, så find forsikring på Novaindex.com. Du finder knap 500 forsikringsselskaber i Danmark her: https://novaindex.com/dk/forsikringsselskaber

De kan blandt andet nævne om en sag hvor en mand havde anmeldt en arbejdsskade i form af piskesmæld og derved blev erklæret uarbejdsdygtig hvor han modtog en klækkelig penge erstatning. Hans forsikringsselskab tjekkede op på manden efterfølgende og så på hans hjemmeside at han havde lagt billeder ud af sig selv hvor han var i fuld færd med at springe faldskærm. Det kostede manden en politianmeldelse og erstatningskrav fra forsikringsselskabet.

Det er yderst strafbart at svindle med forsikringssager og kan koste mange år bag tremmer, hvis man bliver opdaget i det.

Men nu er det jo ikke kun kunderne i forsikringsselskaberne der er nogle svindlere, forsikringsselskaber kan i nogle tilfælde også finde på at “sylte” sager, trække tiden ud eller foreslå at man slår halv skade om en erstatning fordi det koster for mange penge for dem at undersøge
sagerne nærmere.

Hvis du også har eller har haft problemer med dit forsikringsselskab vil vi meget gerne høre din historie her.

Er du ved at ville skifte eller skal til at tegne forsikring på ny er det en god ide at besøge ankenævnet for forsikring og læse om andre folks sager med de forskellige selskaber. du kan blot klikke ind på www.ankeforsikring.dk og kig under find kendelser.

Lad bilforsikring stå i dit eget navn

Mange unge dansker har den fikse ide at købe en bil og sætte sin mors eller fars navn på forsikringspapirerne for at spare nogle tusinde kroner årligt. Når uheldet er ude og bilen bliver totalt skadet eller stjålet, står mange tilbage uden erstatning eller en meget lille erstatning.

En sag fra Ankenævn for forsikring viser netop dette eksempel, da en ung mand får stjålet sin bil, som er registreret i farens navn. Og forsikringsselskabet fandt hurtigt ud af fidusen og gav derfor kun 2/3 af den erstatning på 50.000 kroner som han ville have fået, hvis bilen havde stået i hans eget navn.

Ydermere oplyser chefkonsulent i Forsikringsoplysningen, at det faktisk er bedrageri og derved ulovligt og man kan faktisk risikere at blive politianmeldt af sit forsikringselskab. Nogle gange slipper man billigt når forsikringsselskabet opdager bedrageriet, der betaler de så bare en prorata-erstatningspræmie for at afslutte sagen, men så har man også været heldig, for man kan ende med at stå uden bil, uden penge og med en politianmeldelse.

Kilde: DYR.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *