Stærke gulvløsninger på Fyn

Gulvafhøvling på Fyn

Fyn er kendt for mange ting – lige fra de mange plantager over de skønne stråtækte huse til den gamle talemåde: “De fynske piger strør persille i sengen og byder velkommen i det grønne”. Nå ja – den sidste var en, min salig far altid brugte 🙂

Særligt de mange skønne ældre huse på Fyn er kendetegnede ved, at de har trægulve. Og tag ikke fejl: Vi elsker trægulve! Men de kræver jo lidt vedligeholdelse i ny og næ, og i denne artikel er der lidt gode råd til, hvad du kan gøre – og hvem du kan ringe til. Vi siger tak for inspiration til firmaet GKservice på Fyn.

Skal gulvet høvles eller slibes?

Når sådan et herligt trægulv er blevet lidt træt at se på, skal der jo ske noget. Og de fleste er med på begreber som gulvafslibning og gulvafhøvling – men mange tror, at det er mere eller mindre det samme, og det er langt fra tilfældet!

Faktisk er der stor forskel på de to metoder, og valget af den rette metode afhænger af, hvor slemt det står til med gulvet. Altså om der er tale om dybe trykmærker eller blot mere overfladiske ridser.

Konsekvenserne er også forskellige – og det ser vi på her:

Gulvafslibning

En gulvafslibning er løsningen, når for eksempel lakken på dit trægulv er slidt helt eller delvist af, og der er mindre ridser og mærker i gulvet.

En slibning fjerner de små ridser og mærker, og det er en ganske billig og hurtig løsning, der i de fleste tilfælde er tilstrækkelig. Der fjernes kun ganske lidt materiale, hvorfor et trægulv kan slibes mange gange i dets levetid.

Er der tale om mere skadede gulve, er løsningen ifølge Novaindex følgende:

Gulvafhøvling

En gulvafhøvling er en mere dybdegående sag, hvor der fjernes en del mere materiale fra gulvet. Du kan læse om det her: https://gkservice.dk/gulvafhoevling/

En decideret gulvafhøvling benyttes, når der for eksempel er tale om meget dybe ridser og trykmærker, efter vandskader hvor gulvet bølger og hvis gulvet har givet sig, så der er ujævnheder.

Med afhøvlingen fjernes et tykkere lag, og dermed kan gulvet gøres jævnt og fint igen. Fordi der fjernes mere materiale end ved en afslibning, er der reelt en øvre grænser for, hvor mange gange et trægulv kan afhøvles.

Vi håber, du har fået lidt mere viden om forskellen på en afslibning og en afhøvling af et trægulv. Og vi anbefaler, at du lader fagfolk udføre arbejdet! Det er billigere, end de fleste tror, og du altid så et tilbud på opgaven uden forpligtelser for dig her:

Ring 71 74 95 95

Åben 7-20 alle dage

GK Service
Kocksgade 31D
5000 Odense

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *