3 simple tips til at tjene penge på valutakurser

Hvis du er ligesom danskere er flest, har du sikkert et 8-15 arbejde og får udbetalt en gennemsnitlig løn i slutningen af hver måned. Med andre ord: Der gemmer sig ikke de store overraskelserne.

Men der er dog en måde, du kan tjene lidt flere penge på hver måned og samtidigt skabe noget mere spænding i hverdagen. Du kan nemlig begynde at tjene penge på de svingende valutakurser!

Her får du 3 tips til, hvordan du kan forsøde tilværelsen en smule.

Hvordan tjener man penge på valutakurser?

Selvom mange lande har taget euroen til sig, så har størstedelen af verdens nationer stadig deres egne valutaer. Det betyder, at der er rig mulighed for at investere nogle penge i en bestemt møntfod og håbe, at den stiger i værdi.

Ideen bag valutahandel er egentlig den samme som ved køb af aktier. Du analyserer markedet og bestemmer dig for, hvilken valuta du tror på vil blive mere værd med tiden. Du køber altså, når valutaen er lav, og sælger når den er høj.

Hvorfor svinger valutakurserne?

Ligesom ved aktier, obligationer og råvarer svinger prisen også meget på valuta hver dag. Det skyldes, at vi lever i en globaliseret verden, og derfor er der mange faktorer, der spiller ind.

For eksempel har det stor betydning for det danske marked, hvad renten i USA er. Ligeledes påvirkes den danske krone også i høj grad af, hvor godt det går med Kinas økonomi. Og så kan uforudsete faktorer, såsom coronavirus, sætte et stort aftryk på tilliden til kronens værdi.

Tip 1: Brug en valutaomregner

Det er helt essentielt, at du har et godt værktøj, så du hele tiden kan se, hvordan en valutakurs ser ud. Du kan med fordel bruge en online valutaomregner, som konstant opdateres med de seneste tal fra hele verden. Med den ved hånden er det nemt at skabe sig et godt overblik over, hvor meget du kan tjene på at købe og sælge en bestemt valuta.

Tip 2: Hold øje med nyhederne

Du behøver skam ikke at overvåge nyhedsstrømmen 24/7 for at have et nogenlunde billede af markedet. Du skal bare holde øje med, om det generelt går godt eller dårligt med en bestemt økonomi. Hvis der for eksempel er høj arbejdsløshed i Danmark, men det går godt i England, vil det nok betyde, at pundet står stærkere end kronen. Så kan du jo købe billigt i danske kroner, og vente på at situationen vender.

Tip 3: Start i det små

Du behøver som sagt ikke at være millionær for at investere i valutakurser. Du kan sagtens starte ud med en 500-1000 kroner, og se hvor det fører dig hen. Hvis du bare er lidt vågen, skal de penge nok vokse sig store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *