Følsomt emne

Det her er et meget følsomt emne at tale om. Men det skal gøres. Og det har jeg så besluttet, at jeg skal tale med min bror om. Vi har ikke det mest varme forhold til hinanden. Men nu har jeg besluttet, at jeg skal have gjort det: Han skal have at vide, at han ikke kommer til at arve min formue, når jeg dør.

Arve

Og det gør jeg. Det ved jeg. Min sygdom er så fremskredet, at jeg ikke er ret sikker på, at jeg holder til min 75 års fødselsdag. Jeg vil have, at hele min formue bliver delt mellem hans ældste datter og velgørenhedsorganisationer. Jeg har en del fast ejendom. Den skal sælges. Og det skal gå hurtigt.

Det er noget, jeg allerede har sat i gang. Jeg har haft fat i en advokat, som rådgiver om køb og salg af boliger. Det var ikke nemt at finde ham, men med lidt hjælp fra min niece fandt vi en. Hun er god til det her med internettet og skrev bare ”advokat boligkøb” på skærmen, og så fandt hun adskillige. Vi ringede til én af dem og fik ham til at hjælpe mig. Han satte mig i forbindelse med en ejendomsmægler. Den første af ejendommene er allerede blevet solgt.

En sur bror

Min bror var dog temmelig sur på mig, fordi jeg tog initiativet uden at rådføre mig med ham. Han ringede mig op og fortalte mig, at han gerne ville have købt ejendommen af mig. (Han troede vist, at han kunne få en god pris, men jeg er ikke nem at handle med. Måske lidt stædig.) Han nævnte også noget med, at han jo sikkert skulle arve en del af den, hvis jeg gik hen og døde i morgen, så han tænkte, at han kunne købe min nieces andel, så den kunne blive 100% hans. Hun vil jo alligevel arve den på et senere tidspunkt.

Skødeskrivning

Da han sagde det, blev jeg rasende på ham. Det er jo ikke hans ejendom endnu. Hvordan kan han bare antage, at jeg ikke har andre planer? Sådan har han altid været. Men han fik svar på tiltale: Jeg fortalte ham, at det skulle han ikke bekymre sig om, og at jeg sagtens kan klare det alene. Han vil jo nok heller ikke betale, den skøde pris, det vil koste ham at få ændret skødet. Det skal det jo. ”Så hold bøtte, lillebror.” Han nævnte en masse om en eller anden boligrådgiver. Jeg ville ikke høre på ham. Så jeg ønskede ham god aften og ringede af. Han kunne jo bare bruge en billig service som https://din-bolighandel.dk/skoedeskrivning/

Styr på testamente også

Nu er jeg så ved at gå i gang med den anden del, som jeg skal have fuldført temmelig hurtigt. Jeg får brug for noget testamente rådgivning – det klares jo også nemt online: https://dk-testamente.dk/ . Min bror skal udelukkes. Og min niece skal have 75% af formuen – plus den lejlighed, jeg bor i nu. Hun kan så selv vælge at sælge den til sin far, hvis hun vil det. Hun kan også vælge at bo i den. Det er op til hende. De sidste 25% skal gå til udvalgte velgørenhedsorganisationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *