Beirut og forsinkelser

Af en eller anden grund har vi altid foretrukket at rejse sydpå, når vi nærmer os julen. Måske har det noget at gøre med, at vi har brug for mere dagslys. Måske har det noget at gøre med, at vi er sure over, at det er koldt. Jeg ved det ikke. Men sådan er det også i år. Vi foretrækker at blive hjemme om sommeren. Her er så smukt om sommeren. Bøgetræerne i skoven er så grønne, kornet på markerne er gult. Og folk er glade. Smilende og venlige.

Vi elsker Beirut

Lige nu er vi derfor ved at lede efter flybilletter til Beirut i Libanon. Vi har været der før. Det er en dejlig by. Meget international. Det er bare ærgerligt, at den har været udsat for så mange terrorangreb. Vi vil derned i en god uges tid for at slappe af. Men også fordi jeg gerne vil besøge et bibliotek dernede i forbindelse med den opgave, jeg er ved at skrive.

Læser arabisk på uni

Jeg læser arabisk sprog på universitetet og er ved at arbejde på mit speciale. Selv om jeg er 45, så kan man godt få sig en Masters i et fremmedsprog. Jeg har altid været betaget af den arabiske og muslimske kultur, og jeg er ulykkelig, over at jeg ikke tør rejse til Syrien. Men det tør jeg ikke. Måske hvis tingene ændrer sig om mange år, får jeg chancen.

Parat til forsinket fly

Men nu skal vi altså til Libanon. Det bliver dejligt. Det bliver lidt af hvert: Ferie og studier. Det kan jeg godt få lov til. Børnene er store nok til, at de kan være hjemme alene. Vi er jo alligevel hjemme inden jul. Jeg håber bare, at juletrafikken ikke for alvor er sat ind. Der kommer jo altid en flyforsinkelse eller to, når man rejser i december. Vi skal heldigvis så tidligt afsted, at jeg er sikker på, at vi undgår flyforsinkelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *