En stærk LEAN konsulent

Jeg vil gerne have, at vores virksomhed skal være den bedste. Vi vil gerne give vores kunder god kvalitet, og vi vil gerne have, at vores medarbejder er godt rustet til at kunne give kunderne det. Derfor har vi besluttet at ansætte en lean konsulent, som kan hjælpe os i gang med at få ryddet op i de interne arbejdsgange og få medarbejderne til at blive mere produktive. Vi har set undersøgelser, som viser, at Lean filosofien kan bidrage til, at produktiviteten forøges med mellem 10% og 15%.

Kursus i LEAN

Jeg har ikke midlerne til at sende nogen af medarbejderne på et lean kursus, og ærlig talt, jeg tror, det er bedre at introducere lean via en konsulent, så jeg ikke får problemer mellem medarbejderne. Vi kan måske på et senere tidspunkt se på muligheden med at sende nogle medarbejdere på lean kurser. Men ikke her i starten.

Jeg skal jo også lige selv først forstå filosofien og finde ud af, hvor vores problemer er. Jeg tror, det bedste er, at jeg får en erfaren lean konsulent herud, som kan identificere problemområderne og hjælpe mig til at få løst op for dem.

Jeg har ringet til en konsulent, som er specialiseret i effektivisering. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at vi ikke er effektive nok. Det betyder spildt tid. I min optik – og sikker ikke kun i min, så er tid penge. Vi taber på at være ineffektive.

Jeg har talt med vores afdelingsledere om det – men de har ikke helt den samme idé. De kan godt gå med til, at vi alle sammen kan være mere produktive, men de har ingen forslag til, hvordan vi gør det. Det gør mig temmelig sur. Som ledere skal de altså kunne se og løse problemer. Jeg er træt af at holde peptaler, som altid bliver misforstået af medarbejderne. Når jeg har indkaldt til møde med dem, har jeg flere gange hørt dem hviske til hinanden, at nu skal vi til peptalk igen. Det gør mig rasende. Jeg har ansvaret for, at virksomheden overlever. Konkurrencen er meget hård, og det mener jeg, at medarbejderne bør kunne forstå.

Jeg kan jo godt se (og høre), at det ikke virker med at kalde til fællesmøde og bede om bedre indsatser – tværtimod. Og jeg er villig til at ændre på tingene. Men det skal altså være nu. Ellers går det bare endnu længere nedad for virksomheden. Det kan få katastrofale følger for nogle af mine medarbejdere. Det ønsker jeg ikke.

LEAN konsulent på stedet

Jeg har derfor meddelt lederne, at vi får en Lean konsulent herud, som skal hjælpe os. Jeg har henstillet til dem, at de skal samarbejde med ham og være åbne for ændringer. Jeg har forklaret, at jeg tager ansvaret, men at de er her for at hjælpe mig og virksomheden ud af problemerne, vi har.

Mit håb er, at lean konsulenten kan finde en løsning, så vi kan komme videre. Jeg glæder mig til at møde ham. Har hørt, at han er meget inspirerende og bruger lidt utraditionelle metoder. Jeg har også hørt, at han har hjulpet mange virksomheder, som har været i min situation med stor succes.

Mere information om LEAN her: https://leanakademiet.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *