Et genialt blandingsbatteri

Jeg er træt af bruseren i mit badeværelse. Eller rettere, den er gal med blandingsbatteriet. Det er, som om det lægger lige i samlingen ved væggen. Der er heller ikke tryk på vandet, når jeg vil i brusebad. Jeg kan se vandet strømme ned over væggen, i stedet for ned over mig. Det er bare SÅ irriterende. Nu må jeg virkelig få taget mig sammen til at ringe efter en blikkenslager, som kan komme og fortælle mig, hvad jeg kan gøre ved det. Måske er det bare en skrue, der skal strammes, eller hvad ved jeg.

Jeg kender bare ikke en god blikkenslager her i området. Jeg er lige flyttet hertil, så alt er nyt. Ja, min nye lejlighed er dejlig, men badeværelset kunne faktisk godt trænge til en kærlig hånd, synes jeg.

Jeg har talt med udlejeren om det. Han er nærig og vil ikke bruge en masse penge på at sætte badeværelset i stand. Jeg kan godt forstå, det er en stor omkostning. Men hans ejendom vil jo ikke miste værdi af det. Tværtimod.

Jeg vil have nyt blandingsbatteri

Selvom jeg har tilbudt at overse arbejdet, så vil han ikke. Nå, så må jeg leve med det. Det fungerer da også, det er kun bruseren, den er gal med. Den bliver han altså nødt til at reparere. Jeg ringer til ham for at få nummeret på en god blikkenslager. Forklarer ham, at jeg gerne vil have en blikkenslager til at komme og se på det blandingsbatteri. Forklarer ham, at vandet løber ned over væggen. Han giver mig et nummer, så jeg kan aftale en tid med blikkenslageren. Han vil gerne orienteres om, hvad blikkenslageren foreslår. Det skal jeg da gerne huske.

Jeg får fat i blikkenslageren. Han har temmelig travlt, men vil komme forbi for at se på det. Han kan ikke love, at han kan reparere det med det samme, men han kan fortælle mig, hvad vi kan gøre. Ja, tak, det vil jeg gerne have, svarer jeg. Men jeg tænker: er det altid sådan med de der håndværkere? De kan aldrig love noget, og så trækker de tiden ud, inden tingene bliver gjort. Siger man, at brændt barn skyr ilden? Jeg har rigtigt dårlige erfaringer med håndværkere.

Blikkenslageren kom den samme eftermiddag. Sad lige og læste en spændende bog, da han ringede på døren. Jeg åbner, og han vader ind. Hvor er bruseren så? Her, jeg peger mod badeværelset. Han åbner og lukker for hanen. Åbner og lukker igen og igen. Banker lidt på røret som leder vandet op til bruserhovedet. Banker også på klinkerne rundt om samlingen mellem batteriet og væggen.

Ja, jeg tror, du har ret, siger han. Vi skal have sat et nyt blandingsbatteri op. Det var ikke lige det, jeg havde håbet. Jeg spørger ham om, hvor lang tid det vil tage. Ja, det tager ikke så mange timer, men jeg er nok nødt til også banke de der klinker ned, så jeg kan komme til. Ved du, om der er nogle ekstra klinker, vi kan sætte op, når arbejdet er gjort? Det kunne jeg ikke svare ham på, men lovede at finde en løsning. Hvornår kan han komme og gøre arbejdet? I næste uge. Ring til mig på mandag, når du ved mere om klinkerne.

Jeg ringer til ejeren af lejligheden og giver ham ’nyheden’. Han blev ikke glad, men kan godt se, at det ikke går med et blandingsbatteri, der er defekt. Det kan lede til en stor fugtskade. Klinkerne skal jeg ikke tænke på. Han har nogle ekstra et sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *