Godt kram

Er der noget bedre end at lave god mad? Nej. Jo. Det er der. Det er at have godt køkkenudstyr. Jeg elsker det. Jeg er hende, der ikke kan gå forbi en køkkenudstyrsforretning uden at komme hjem med mindst en ny kartoffelskræller. Jeg elsker at bruge det. Og jeg bilder mig ind, at maden bliver bedre, når jeg er glad for mit køkkenudstyr. Intet er værre end en sløv køkkenkniv. Og jeg elsker at lave mad. Det betyder dog ikke, at vi spiser mere, end alle andre mennesker gør her i familien. Det betyder bare, at vi spiser lækker mad.

Stegepander

Jeg gør faktisk også meget for at passe på mit udstyr i køkkenet. Jeg har faktisk 4 forskellige stegepander. Og jeg passer godt på dem. Én er lavet af stål, en anden af kobber, den tredje er af jern og den sidste, er til pandekager. Der bliver passet lige godt på dem alle sammen. Jeg har intet noget imod at bruge tid på rengøringen af dem. Jeg synes, det hører med til at lave god mad. Det samme gælder bestikket, vi bruger. Vi har flere set bestik. De fleste kan gå i vaskemaskinen. Det er kun bestikket af sølv, som jeg vasker i hånden. Det er sådan set ikke for kemikaliernes skyld. Det er mere, fordi det kan nemt få skrammer i opvaskemaskinen. Bestikket står jo i de der holdere, og de enkelte dele kan bevæge sig og skramme. Det vil jeg ikke have. Når mit sølvbestik skal bruges, så skal det være rent og spejlblankt. Ikke nogen skrammer, tak!

Et smukt dækket bord

Og jeg kan godt lide at dække et smukt bord. Fx når vi har, gæster, eller til jul. Det er noget, at det bedste jeg ved. Et flot dækket bord, med den rigtige pynt, spejlblankt bestik af sølv. Glas, der glimter i lyset og stofservietter. Ja. Måske er jeg gammeldags. Men der er en hel del charme ved stofservietter, der foldes skarpt og flot. Det sætter også vores gæster i festhumør. Og det vægter vi. De skal nyde en god middag sammen med os. De skal være glade, og de skal have en smuk oplevelse. Sådan er det bare. Vores gæster sætter også pris på, at jeg har gjort noget ud af det for dem. Det kan jeg mærke. De bliver glade og føler, at de er noget specielt. Det er de jo. De er vores gæster i vores hjem.

Elsker kramogkanel.dk

Den holdning, jeg har, afspejler sig også i madlavningen. Jeg er ikke bleg for at bruge ekstra tid på at skære rødkålen til salaten ekstra fint med en mandolin, hvis det er det, der skal til. Jeg er heller ikke bleg for at filetere en appelsin, så der absolut ingen hinder er på frugtkødet. Det er sådan nogle små ting, som gør, at det bliver ekstra flot og lækkert. Og så længe udstyret, er i orden, så er det faktisk nemt. Og skal du købe isenkram generelt, er det her sted bare godt: https://www.kramogkanel.dk/

Men husk at passe på fingrene, når der skal bruges skarpe knive eller en mandolin. Det kan være meget praktisk med en pakke plaster i en let tilgængelig skuffe. Tro mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *