Helt nede på gulvet

Vi bliver vel snart nødt til at finde et andet øgenavn til ”Alt muligt Henrik”, bemærkede en af mine medspillere på vores old boys fodboldhold i aftes efter den ugentlige træningsaften, som traditionen tro blev afsluttet med en håndbajer i omklædningsrummet.

Og det havde han da ret i, for Henrik har i nogle år haft sit øgenavn, fordi han har drevet sit enkeltmandsfirma under navnet ”Alt-muligt-manden”. Henrik er uddannet tømrer, og mange af os kender ham som en særdeles dygtig håndværker, der kan en hel del, som egentlig ikke hører hans eget fag til. I en del år har han arbejdet som selvstændig og haft en ganske god forretning.

Fra alt muligt til gulvspecialist

Men stille og roligt har hans forretning udviklet sig til primært at beskæftige sig med gulvafslibning, og han har en temmelig omfattende maskinpark, så han kan udfører afslibning af alle former for gulve, selv om det først og fremmest er trægulve, han beskæftiger sig med.

I dag har han rigeligt med den type arbejdsopgaver, så han efterhånden helt er ophørt med at tage sig af andre opgaver. Vi andre kan mærke på Henrik, at han har det godt med sit speciale, for han fortæller tit med begejstring om sit arbejde.

Og han er tydeligt stolt, når han har fået en ny og smart maskine, for når det sker, kan vi være sikre på, at han møder op til træningen i sin arbejdsbil, så han kan vise sin nyanskaffelse frem og fortælle om, hvor meget den nye maskine kan spare ham for arbejdstid.

København har trægulve overalt

Sådan var det også i sidste uge, hvor han stolt fremviste en ny specialmaskine, der er beregnet til gulvafslibning her i Roskilde. Han fortalte, at den nye maskine er så effektiv, at den klarer arbejdet på under den halve tid af, hvad det tog ham at høvle et gulv med den gamle maskine. Og det er jo lækkert, fortalte Henrik, for kunderne accepterer selvfølgelig min pris på afhøvling, som er afhængig af, hvor mange kvadratmeter gulv, der skal høvles, så når jeg så klarer afhøvlingen på den halve tid, bliver min investering jo hurtigt tjent hjem igen, sagde han med et lettere smørret grin.

I virkeligheden er det temmelig mange trægulve, som man nødvendigvis skal høvle først. De fleste ved ikke, at slibning af gulv i mange tilfælde kræver, at man først høvler en eller et par millimeter af gulvet. Hvis alle ridser og mærker skal fjernes helt, så gulvet efterfølgende står som nyt, fortalte vores gulvmand fra Novaindex firmaoversigt.

Men i aftes havde vi så en opbyggelig snak om, hvad vi dog skal kalde Henrik fremover. Der var mange gode og sjove forslag, men det var nu Hans Erik, der kom på det helt rigtige øgenavn til Henrik – og det var endda et øgenavn, som Henrik absolut gerne vil kaldes.

Det er nemlig sådan, at Henrik er vores absolut bedste angrebsspiller og den spiller på holdet, der scorer langt de fleste mål. Derfor fandt Hans Erik på, at vi skulle kalde ham ”gulvkanonen”, så navnet henviser til både hans beskæftigelse og hans kanonhårde skud, der så tit resulterer i et mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *